Politika & Kriminal

Zbog najavljenih kontrola otkazuje se festival SARS u Sinju: 'Ne mogu jamčiti kako će se ljudi ponašati, a kaznena prijava mi ne treba'

Trebali su nastupati Hladno pivo, Letu štuke i drugi

17.05.2018., Zagreb - Velikim koncertom u Plaza centru Antena Zagreb proslavila 10. rodjendan. Hladno Pivo. 
Photo: Marko Prpic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Nakon što je prošlog vikenda u Sinju održan koncert Marka Perkovića Thompsona, sad je izvjesno da neće biti ništa od nastupa Hladnog piva, Letu štuke, Zadruge i drugih bendova. Riječ je o nastupima u sklopu festivala SARS koji se odvija već 18 godina za redom, međutim njegov organizator Udruga Sinjski kulturni urbani pokret (SKUP) najavljuje da će ove godine od toga odustati, piše Slobodna Dalmacija.

“Otkako je hrvatsko priobalje na COVID karti Europe iz zelene prešlo u narančastu boju postrožila se kontrola propisanih mjera. Rečeno mi je da će kontrola biti rigorozna i ako se za vrijeme koncerta gosti grupiraju, što se prije toleriralo, da mogu očekivati kaznenu prijavu. Ja ne mogu jamčiti kako će se ponašati pojedini gosti, a kaznena prijava mi ne treba”, kaže predsjednik Udruge Ante Bilić.

Ništa od svirke pred 400 gledatelja

Pojašnjava pritom kako nisu u stanju organizirati festival tako da omoguće ulaz samo onima s COVID potvrdama i antigenskim testovima. “U tom slučaju bismo, vjerojatno, prodali nedovoljni broj ulaznica za pokrivanje svih troškova. A kada bismo i osigurali dodatno financiranje sa strane, SKUP-u nije interes organizirati SARS festival na kojemu bi se okupilo 200, 300 ili 400 gledatelja”, kaže Bilić.

Festival SARS inače je sastavni dio sinjskog programa “Dani Alke i Velike Gospe” i za festival je osigurano sufinanciranje iz proračuna grada Sinja. Gradonačelnik Miro Bulj kaže kako će učiniti sve da se festival održi, dok u Civilnoj zaštiti pak ističu da su odobrenje dali te smatraju kako bi se festival mogao organizirati jednako kao i Thompsonov koncert. No, Bilić ističe kako kaznenu prijavu ne želi riskirati i da je 99 posto siguran da SARS-a ove godine neće biti.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu