Politika & Kriminal

Zbog sumnje na koronavirus zatvoren odjel hitne u KB Dubravi

Ministar zdravstva potvrdio je nove informacije

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je za N1 kako je zbog sumnje na koronavirus zatvoren hitni odjel KB Dubrava. Osoba je sama došla na hitnu sa simptomima zaraze koronavirusom, a odjel je zatvoren iz mjera predostrožnosti.

Tijekom poslijepodneva u utorak, u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević potvrđen je još jedan slučaj koronavirusa. Radi se o mladom muškarcu koji se u Zagreb vratio sa skijanja iz Austrije.

Obavijesti Stožera civilne zaštite

Slobodna Dalmacija doznala je kako se na zarazu sumnja i u slučajevima dvije osobe dovezene na Kliniku za infektologiju splitskog KBC-a. Muškarac i žena hrvatski su državljani pristigli iz Italije. U Splitu će im izvaditi krv te uzeti birisevi grla i ždrijela koje će uputiti na analizu u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević. Muškarac i žena bit će u izolaciji u KBC-u Split do rezultata analize.

Ranije u utorak potvrđen je i 14. slučaj zaraze. Vijest je stigla iz Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, a riječ je o osobi koja je hospitalizirana u OB Pula, izvjestio je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Nastavite čitati