Zbog sumnje na koronavirus zatvoren odjel hitne u KB Dubravi

Ministar zdravstva potvrdio je nove informacije

ZADNJA IZMJENA: ožu 10, 2020
Što se upravo događa s koronavirusom:

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je za N1 kako je zbog sumnje na koronavirus zatvoren hitni odjel KB Dubrava. Osoba je sama došla na hitnu sa simptomima zaraze koronavirusom, a odjel je zatvoren iz mjera predostrožnosti.

Tijekom poslijepodneva u utorak, u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević potvrđen je još jedan slučaj koronavirusa. Radi se o mladom muškarcu koji se u Zagreb vratio sa skijanja iz Austrije.

Obavijesti Stožera civilne zaštite

Slobodna Dalmacija doznala je kako se na zarazu sumnja i u slučajevima dvije osobe dovezene na Kliniku za infektologiju splitskog KBC-a. Muškarac i žena hrvatski su državljani pristigli iz Italije. U Splitu će im izvaditi krv te uzeti birisevi grla i ždrijela koje će uputiti na analizu u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević. Muškarac i žena bit će u izolaciji u KBC-u Split do rezultata analize.

Ranije u utorak potvrđen je i 14. slučaj zaraze. Vijest je stigla iz Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, a riječ je o osobi koja je hospitalizirana u OB Pula, izvjestio je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program