Politika & Kriminal

Zbrka oko Škorinog odlaska je potpuna. Sad se javila njegova sestra, misli da je neopoziva ostavka 'u fazi prijedloga'

Kaže da u svemu ima dosta nekih nejasni stvari, Marija Radića je pozvala na ostavku

FOTO: Screenshot N1

Miroslav Škoro jučer je dao neopozivu ostavku na svoje funkcije u Domovinskom pokretu. Tim potezom izazvao je pomutnju u stranci, a nedugo nakon njega, ostavku je podnio i glavni tajnik stranke. Danas je te događaje na televiziji N1 komentirala Vesna Vučemilović, Škorina sestra i saborska zastupnica DP-a.

Vučemilović se u program uključila iz Podstrane, pa odgovorila na pitanje je li Škoro za nju i dalje predsjednik DP-a. “Evo, dok stranačka tijela ne donesu odluke i potvrde njegovu objavu, mislim da je to sve u nekoj fazi prijedloga”, kaže pa dodaje da će se sve vidjeti kada se sazove predsjedništvo.

To očekuje do kraja ovog tjedna ili sljedećeg tjedna, a na njemu bi se odlučivalo o tome hoće li se ostavka usvojiti ili odbaciti. “Mi moramo početi funkcionirati kao stranka, izabrali smo predsjedništvo i glavni odbor, jučer smo vidjeli i ostavku glavnog tajnika. Ja osobno isto očekujem i od političkog tajnika”, rekla je pa dodala da je to logično budući da ga je imenovao predsjednik koji daje ostavku. Podsjetimo, politički tajnik je Mario Radić, koji je nakon Škorine ostavke glavni čovjek Domovinskog pokreta.

‘Domovinski pokret nije ničija prćija’

“Škoro je u zadnje dvije godine prošao zahtjevne izborne cikluse u kojima ga nitko, kao ni njegovu obitelj, nije štedio. Ali Domovinski pokret je nešto što zahtijeva angažman svih nas, svi mi u političkoj areni moramo biti spremni na raznorazne udarce”, rekla je.

Kaže da u svemu ima dosta nekih nejasni stvari budući da je na Škorinom Facebooku objavljena ostavka, a potom je ubrzo na stranici DP-a osvanuo, kako kaže, PR pamflet. “U stilu nekakvog sjevernokorejskog ulizivanja vođi, pitanje je kome je on podnio ostavku, nekom PR-ovcu ili predsjedništvu”, rekla je. “Domovinski pokret nije ničija prćija, mora se voditi kao stranka, ne trgovačko društvo”, kazala je.

Ispričala je kako su svi iznenađeni pa dodala da je ona s bratom bila u petak i nije znala ništa o tome. Govori kako način na koje se sve odvilo ostavlja prostora spekulacijama, pa dodaje da je to možda u interesu Mariju Radiću koji je sada čelni čovjek stranke. “Škoro je vrlo emotivan čovjek, neki dan je pisao da želi konsolidirati stranku, a sada dva dana kasnije podnosi ostavku”, dodala je. Ponovila je kako Domovinski pokret mora početi funkcionirati kao stranka te pozvala na hitni sastanak odbora.

‘Ne vjerujem da je nekakva istraga’

“Postavlja se pitanje tko vodi stranku, dva čovjeka ili tijela stranke”, odgovorila je na pitanje novinara postoji li mogućnost da su drugi znali za ostavku, ali da je ona bila isključena iz tih dogovora. Kazala je kako je Domovinski pokret veći i od nje i od Škore i od Radića, pa dodala kako oni moraju služiti ljudima koji ih biraju.

Novinar ju je pitao i je li moguće da se priprema nekakva istraga, budući da se Škorina ostavka u javnosti uspoređivala s onom Ive Sanadera, nakon koje su uslijedile istrage i optužnice. “Ne vjerujem da je nekakva istraga, to su špekulacije razne”, rekla je pa dodala kako se upravo zato, da bi se tome stalo na kraj, moraju sastati stranačka tijela.

“On mora ponuditi ostavku predsjdništvu. Ja znam da je moj brat jako emotivan, on je na Facebooku objavio i predsjedniču kandidaturu pa je možda mislio da je to prikladno i za ostavku”, rekla je Vučemilović, dodavši kako su u međuvremenu od toga postali ozbiljna stranka, te da se takve stvari moraju riješiti na stranačkim tijelima.

‘On je ovo dosta ishitreno napravio’

“Medijima je ovo dobro došlo medijima da popuni sezonu kiselih krastavaca”, rekla je Vučemilović i dodala da Škori nitko neće zavrtati ruku da ostane predsjednik i ponovila kako sve treba riješiti na tijelima stranke.

“Mislim da je on to jučer dosta onako ishitreno napravio, pa vidjet ćemo što vrijeme donosi”, rekla je o Škorinoj ostavci. Novinar ju je pitao i je li točno da je Škoro bio protiv suradnje s HDZ-om dok su Radić i drugi bili za, te da je stvar pukla na tome. Ona odgovara kako odluke o suradnji donosi predsjedništvo stranke. Na kraju razgovora je ponovila da je njezin brat emotivan čovjek i dodala da vjeruje kako je on htio samo zaštititi svoju obitelj.

 

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu