Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Rat u Ukrajini

Rat u Ukrajini Zelenski upravo u Davosu izletio s frapantnom tezom: 'Nisam siguran da je Putin živ'

'Nisam siguran da je predsjednik Rusije, koji se ponekad pojavljuje, da je to on', kazao je

FOTO: Screenshot Facebook/Volodimir Zelenski

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski danas se obratio okupljenima u na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu, gdje iznio dosta neočekivanu teoriju. Rekao je kako nije skroz siguran da je ruski predsjednik Vladimir Putin još živ.

“Ne razumijem o kome i čemu govoriti. Nisam siguran da je predsjednik Rusije, koji se ponekad pojavljuje, da je to on. Nisam skroz siguran da je on živ i da on donosi odluke, odnosno tko donosi odluke tamo. Kakvi su to ljudi? Nemam takve informacije”, kazao je.

Kazao je kako mu nije jasno tko EU liderima jedan dan može “obećati jedno, a a već sutradan pokrenuti invaziju”. “Ne razumijem s kakvim to ljudima imamo posla. Kada govore o mirovnim pregovorima, ja ne razumijem s kim bi to bilo”, dodao je.

Pozvao Zapad da pošalje oružje: ‘Nemamo vremena’

Liderima u Davosu je kazao kako je on tu i razgovara s njima, oni znaju, kaže, tko je on, dok on točno zna tko su oni. “Tu su svjedoci našeg života, a čak i da pričamo o različitim stvarima, doći ćemo do konsenzusa”, dodao je, prenosi Ukrajinska Pravda.

Zelenski je na istom obraćanju kazao da je cilj Ukrajine osloboditi cijeli teritorij i vratiti Krim. Zapadne partnere zato je pozvao da mu pošalju više oružja. “Krim je naša zemlja, naš teritorij, naše more i naše planine. Dajte nam oružje i vratit ćemo naše zemlje”, poručio je. Dodao je: “Nemamo vremena, svijet nema vremena.”

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više