Žena je izvukla skoro pola milijuna kuna od dvojice muškaraca, pričajući im o svojim tragedijama. Uhićena je

Radi se o 32-godišnjakinji koja je varala po Dubrovniku

ZADNJA IZMJENA: kol 12, 2020
Foto: Ilustrativna fotografija/Zganec Rogulja/PIXSELL

Dubrovačka policija uhitila je 32-godišnjakinju koja je od dvojice muškaraca, 76-godišnjaka i 55-godišnjaka, na prevaru izvukla gotovo pola milijuna kuna.

Slučaj se počeo rasplitati prije nekoliko tjedana kada je u Policijskoj postaji Dubrovnik 76-godišnjak podnio prijavu protiv žene kojoj je dao pozamašan iznos novca za liječenje.

Kako je izvlačila novac

Upoznao ju je, stoji u prijavi, prije nekoliko godina. Ništa ne sluteći dao joj je novac za liječenje djeteta. Nakon toga rekla mu je da joj je dijete umrlo i da joj treba novac za pokop. Ponovno joj je uplatio traženi iznos.

Uslijedili su novi zahtjevi. Sada je mlada žena tvrdila da je i sama oboljela. Spominjala je 76-godišnjaku karcinom oka. Stalno joj je trebao novac za liječenje. I obitelj joj je bila u teškom financijskom stanju, pa je molila svoju žrtvu pozajmice.

Ukupno je na ovaj način izvukla više od 400 tisuća kuna. Kada je shvatio da je prevaren 76-godišnjak je sve prijavio policiji.

Uhvaćena na graničnom prijelazu

Ubrzo se doznalo da nije bio jedini koji je bio žrtva ove prevarantice. Naime, da je na isti način ostao bez novca krajem srpnja policiji je prijavio i 55-godišnjak. I njega je mlada žena posljednjih nekoliko godina tražila novac. I njemu je govorila da je bolesna, te joj je on posudio ukupno 77 tisuća kuna.

Dubrovački inspektori u suradnji s kolegama iz Policijske uprave sisačko-moslavačke uspjeli su identificirati ženu koja je varala pod Dubrovniku. Radi se o 32-godišnjakinji s područja Sisačko-moslavačke županije koja je u utorak uhićena na Graničnom prijelazu Zaton Doli.

“Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu, dovedena je pritvorskom nadzorniku”, potvrđeno je iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Ana Raić Knežević
Telegram autor
1976 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program