Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Žena preuzela brigu o dva bolesna muškarca iako nije imala potrebne uvjete. Umrli su, sad je optužena

Zlatarsko tužiteljstvo priopćilo je kako optuženu tereti za dva kaznena djela napuštanja nemoćne osobe

FOTO: Pixsell / Ilustrativna fotografija

Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru podiglo je optužnicu protiv 51-godišnjakinje koju sumnjiči da je, iako ne ispunjava minimalne zahtjeve potrebne za adekvatnu medicinsku skrb, uz naknadu na smještaj primila dvije osobe narušenog zdravlja. Te osobe su su uslijed pogoršanog stanja umrle.

Zlatarsko tužiteljstvo priopćilo je kako optuženu tereti za dva kaznena djela napuštanja nemoćne osobe. Onome koji nemoćnu osobu koja mu je povjerena ostavi bez pomoći u prilikama koje su opasne za njezin život ili zdravlje predviđena je kazna zatvora do tri godine.

Muškarca na skrb primila u svibnju, preminuo je u lipnju

Na teret joj se stavlja da je od 1. do 28. svibnja 2020. u mjestu na području Krapinsko-zagorske županije, iako svjesna da ne ispunjava minimalne zahtjeve potrebne za adekvatnu skrb osobe narušenog zdravlja, na smještaj uz naknadu od 3500 kuna primila muškarca lošeg zdravstvenog stanja.

Unatoč njegovom pogoršanom zdravstvenom stanju propustila mu je osigurati adekvatnu medicinsku skrb i njegu, zbog čega je umrlo 7. lipnja 2020.

Primila još jednog bolesnog muškarca, preminuo i on

Okrivljenu 51-godišnjakinju tereti se i da je od kraja travnja do kraja srpnja 2021. uz naknadu od 3200 kuna na smještaj primila još jednog bolesnog muškarca.

Njemu je, tvrdi se, također propustila osigurati potrebnu stalnu medicinsku brigu, njegu i nadzor, uslijed čega je umro 27. srpnja te godine.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više