Politika & Kriminal

Žena u zoru zapalila kuću kod Vukovara, dok je u njoj spavala četveročlana obitelj

Uhićena je 35-godišnjakinja. Srećom, nema ozlijeđenih

FOTO: Dubravka Petric/PIXSELL/ilustrativna fotografija

Na obiteljskoj kući u Petrovcima, nedaleko Vukovara, dok je u njoj spavala četveročlana obitelji, u rano jutro izbio je požar koji je, kako je utvrđeno, podmetnula 35-godišnjakinja. Na sreću nitko nije ozlijeđen, izvijestila je u utorak vukovarsko-srijemska policija.

U suradnji s inspektorom za zaštitu od požara, policijski službenici obavili su očevid kojim je utvrđeno kako je požar počeo. Izbio je u ponedjeljak ujutro “na drvenom stepeništu pomoćne prostorije, uporabom lako zapaljive tekućine i otvorenoga plamena”, nakon čega se “drvenim gredama proširio po krovištu cijele kuće i pomoćnih prostorija”.

Uhićena je

Nastala materijalna šteta procijenjena je na iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna, navode iz policije dodajući kako je istoga dana uhićena 35-godišnjakinja zbog sumnje da je podmentnula požar.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je 35-godišnjakinja 31. svibnja u vremenu od 4 do 5 sati uporabom lako zapaljive tekućine i otvorenog plamena zapalila drveno stepenište pomoćne prostorije, te tako uzrokovanim požarom, dovela u opasnost živote i tijela osoba u obiteljskoj kući.

Policija će protiv 35-godišnjakinje podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, a tijekom današnjeg dana bit će predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske”, navode u priopćenju.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu