Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Ženu zlostavljao, tjerao ju da krade po Zagrebu pa ju pokušao ubiti skalpelom. Građanin ga udario i spriječio

48-godišnjaku je određen istražni zatvor

FOTO: Ilustracija

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je istražni zatvor 48-godišnjaku koji se sumnjiči da je 7. rujna skalpelom pokušao ubiti žensku osobu koju je ranije zlostavljao i tjerao na krađu robe koju je potom preprodavao.

Pritvor je osumnjičenom 48-godišnjaku određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te ponavljanja kaznenog djela, priopćilo je u ponedjeljak zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo.

Tužiteljstvo je preciziralo da je 48-godišnjak od lipnja prošle do 7. rujna ove godine, koristeći okolnost da je ona u lošem financijskom stanju, svakodnevno verbalno i fizički zlostavljao oštećenicu s kojom je živio u svom stanu, prijeteći da će ubiti nju i članove njene obitelji.

Pokušala pobjeći u kafić

Osumnjičen je i da je oteo mobitel oštećenici koju je zaključavao u stanu te joj govorio da posjeduje oružje, kao i da je zatražio od nje da joj majka pošalje novac koji je potrošio po primitku.

Zagrebačko tužiteljstvo tereti ga i da je oštećenicu odvodio u zagrebačke trgovine iz kojih je ona krala razne artikle koje je osumnjičeni prodavao trećim osobama, a dobiveni novac zadržavao za sebe.

U priopćenju stoji i da je oštećenica 7. rujna navečer pokušala pobjeći iz autobusa i ući u jedan ugostiteljski kafić, ali ju je 48-godišnjak sustigao i više puta zarezao skalpelom po vratu i tijelu. Daljnji napad 48-godišnjaka na oštećenicu spriječio je jedan građanin udarivši okrivljenog s leđa.