Zgodne su reakcije na skandal šefa APN-a. Premijeru je to ‘neobično’, Butković kaže da ‘takvo nešto još nije vidio’

Gospodin je kupio POS-ov stan za svega 975 eura po četvornom metru

ZADNJA IZMJENA: sij 29, 2020

Premijer Andrej Plenković je situaciju s HDZ-ovim v.d. ravnateljom APN-a Krešimirom Žunićem, koji je POS-ov stan kupio za svega 975 eura po četvornom metru, najavio “neobičnom”. Najavio je da će o tome razgovarati s ministrom graditeljstva Predragom Štromarom, koji je u međuvremenu najavio Žunićevu smjenu.

“Neobična je izjava i cijela ta situacija, imat ću razgovor s ministrom Štromarom pa ću vidjeti o čemu se radi. Nisam imao informacije o tome, ali djeluje mi dosta neobično sve to skupa”, rekao je Plenković novinarima nakon tiribine o europskim izazovima.

Štromar je u međuvremenu potvrdio da će smijeniti Žunića, koji je za svega 975 eura po četvornom metru lani zajedno sa sinom kupio stan iz APN-ova programa društveno poticane stanogradnje, a u vrijeme kupoprodaje bio je zamjenik direktora APN-a i osoba koja je odlučivala o prodaji državnih nekretnina.

Butković: ‘Svašta sam vidio, ali ovo još nikad’

Slučaj oko Žunića ranije je komentirao i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekavši da je svašta vidio i doživio u politici, ali da takvo što nikada. “Tu je svaki komentar suvišan. Svašta sam vidio i doživio u politici, ali to što sam sinoć kada sam gledao prilog, još nikada nisam vidio”, kazao je Butković. Kazao je i da mu je bilo neugodno što su članovi iste stranke.

Butković je rekao i da je spreman na sigurnosnu provjeru i za to je da se to vrati. “Ja sam rođen spreman. Ljudi koji idu na najodgovornije funkcije u državi trebali bi prolaziti sigurnosne provjere”, smatra ministar prometa. Nije konkretno odgovorio hoće li se kandidirati za potpredsjednika u timu Andreja Plenkovića, kratko poručivši: “Neka se raspišu izbori pa ćete sve znati”.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program