Zgodno je kako se Ressler, nakon što je izjavio da nitko nema bjanko podršku, sad predomislio i ipak podržava Plenkovića

Andrej Plenković najbolji je odabir za HDZ, kaže Ressler u intervjuu za Novi list

ZADNJA IZMJENA: sij 26, 2020
Foto: Vjekoslav Skledar

HDZ-ov europarlamentarac Karlo Ressler u velikom intervjuu za nedjeljno izdanje Novog lista otkrio je da će na unutastranačkim izborima u HDZ-u podržati aktualnog predsjednika stranke i premijera Andreja Plenkovića.

Karlo Ressler nedavno je u N1 Studiju rekao da nitko od njega neće imati a priori bjanko podršku što se u više navrata protumačilo kao njegovo okretanje leđa Plenkoviću.

“U fazi smo kada nitko od kandidata neće imati a priori bjanko podršku od nikoga, razgovarat ćemo o svemu. Cijenim Andreja Plenkovića, sve što je napravio i za HDZ i za Hrvatsku”, izjavio je prije nekoliko tjedana Ressler na televiziji N1, a sada pak u Novom listu tvrdi da je za njega ipak Plenković najbolji odabir i dodaje da je bio žrtva “neutemeljenih interpretacija”.

Zagovara demokratski proces

Na pitanje hoće li se i sam kandidirati te koga će podržati za predsjednika HDZ-a, Ressler kaže da u demokratskom procesu unutar HDZ-a trebaju sudjelovati svi.

“Odgovornost svakog člana je izreći svoje mišljenje o tome kako osnažiti HDZ da budemo spremni za parlamentarne izbore. Preduvjet za to je da razgovaramo otvoreno i iskreno jedni s drugima. Trebamo biti realni i prepoznati sva postignuća koja su ostvarena, ali isto tako prepoznati da je HDZ trenutno pred izazovima na koje treba znati dobro odgovoriti”, rekao je u intervjuu za Novi list.

Ressler ističe da je ovo prilika da se stranka konsolidira i ojača, da se izvuku pouke iz prethodnih izbora i biraju kandidati koji su se, kako kaže, dokazali svojim radom, sposobnošću i osobnim integritetom te mogu donijeti pobjedu HDZ-a na izborima.

Smatra da izjava nije sporna

Smatra kako njegova izjava na N1 televiziji nije trebala ni po čemu biti sporna. “Meni se to čini kao dosta normalan stav. Bilo je i neutemeljenih interpretacija koje su išle puno dalje od onoga što sam rekao. Ali prošlo je vrijeme polaganja nekakvih političkih zakletvi vjernosti”, kaže.

“Moramo objektivno sagledati rezultate, sve ono što je napravljeno, ali i kako osnažiti HDZ. I zbog svega toga smatram da je na unutarstranačkim izborima Andrej Plenković najbolji odabir za HDZ, ali isto tako smatram da je iznimno važno da se u vodstvu HDZ-a okupe svi dijelovi stranke”, rekao je Ressler u intervjuu za Novi list.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program