Politika & Kriminal

Zoran Mamić vratio se u Hrvatsku

Nagađalo se da bi mogao ostati u Dubaiju no upravo je potvrdio kako je doputovao nazad u Zagreb

19.10.2020., Osijek - Pocetak sudjenja bivsem celniku "Dinama" Zdravku Mamicu i jos sestorici okrivljenika koje Uskok tereti da su, u sklopu zlocinackog udruzenja, izvlacenjem novca ostetili klub za oko 200 milijuna kuna. Zoran Mamic Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL

Zoran Mamić vratio se iz Dubaija u Hrvatsku. Nakon višednevnog nagađanja, hoće li se Mamić vratiti na izdržavanje kazne, ili poput brata spas potražiti u državi koja ga ne bi izručila Hrvatskoj, misterija je riješena.

Naime, sam Mamić je za RTL potvrdio da se vratio u Zagreb uoči utakmice Dinama protiv Villarreala. Podsjetimo, on je 26. ožujka otputovao za Dubai, što je tada za Telegram potvrdio njegov odvjetnik, Mijo Golub. Tada je dodao i kako bi se Mamić trebao vratiti u Hrvatsku za tjedan dana.

Ipak, Mamić se nije vratio 2. travnja, kada je prošlo tjedan dana od odlaska u Dubai. Tada je njegov odvjetnik rekao kako je tamo produžio boravak zbog poslovnih obaveza.

Osuđen na četiri godine i osam mjeseci

Podsjetimo, Zoran Mamić je pravomoćno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora, nakon čega je podnio ostavku na mjesto glavnog trenera u Dinamu. Netom nakon presude otputovao je u BiH u posjet bratu, Zdravku Mamiću. Uskoro se vratio u Hrvatsku i zatim otišao u Dubai.

Da je Mamić osuđen na pet godina zatvora, morao bi odmah na izvršavanje kazne. Ovako poziv na odsluženje kazne čeka na slobodi i pritom mu nisu izrečene nikakve dodatne mjere pa nema zapreke za putovanja.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu