Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Zoran Milanović: 'Imamo dokument u kojem jasno piše da je ministar Banožić kriminalac'

'To je stvar za DORH, za policiju', rekao je

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju osnutka 2. gardijske brigade “Gromovi“ u Petrinji. Tom je prilikom dao izjavu za medije, gdje se posebno dotaknuo ministra obrane Marija Banožića.

“Jučer je objavljen jedan zapisnik u 24 sata, a to je onaj zapisnik iz Ministarstva državne imovine na kojem je Banožić, tada ministar državne imovine, prizvao dvije dužnosnice državnih imovina i maltretirao ih sat ili dva da prekrše zakon i ne zapečate prostor u kojem su u najmu bili nakupci neki koji nisu plaćali godinama. Prevaranti, varalice”, rekao je.

‘Da smo 1991. bili takvi…’

“On se zauzimao da im se omogući nastavak djelatnosti, kao da se radi o škveru, a ne o lancu trgovaca zlatom”, dodao je. “Ta razina gorljivosti i srčanosti kojom je Banožić pristupio zaštiti pojedinaca, to nam je trebalo ’91. Da smo bili tako gorljivi, a bili smo, Srbi ne bi došli do Dunava”, dodao je.

“Čovjek se ubio da zezne državu i pomogne nekome da vara državu. Rezultat: on je otišao u Ministarstvo obrane, a taj prostor je i dalje u posjedu tih neplatiša. Država ne ubire prihode”, kazao je.

“Most, SDP, hoćete otvorit tu temu? Ja sam čekao cijeli dan”, poručio je Milanović.

‘Što taj čovjek radi na slobodi?’

“Što takav čovjek radi na slobodi, a kamoli u Vladi?”, pita se Milanović. “Dakle, to je klasični kriminal. Čovjek koji nema autoškolu”, dodao je. “Dakle, ili je poslovno nesposoban ili je kriminalac. Ja vam to stalno govorim. Ovome prijeti da uđe u nekakvu kolektivnu zastaru, a moramo se time baviti. To je stvar za DORH, za policiju”, smatra.

“Imamo dokument u kojem jasno stoji da je ministar kriminalac. Kriminalac. I sad zato što je iz Vlade odletjelo nekoliko ljudi, zbog manjih kriminala, sad ćemo šutjet? Da damo malo predaha onima koji krše zakon. Pa ne možemo šutjet, taj je trebao odletjet’ prvi, ne zato što je katastrofa za sustav za koji ja odgovaram, nego jer je katastrofa za Hrvatsku. Znači svatko tko to pročita, moja mama, moja susjeda, sve im je jasno”, poručio je predsjednik.

‘Gospodo iz Sabora, napadajte’

“On je član Vlade, on je netaknut. Gospodo iz Sabora, napadajte”, dodao je Milanović.

Podsjetimo, zviždačica iz Državnih nekretnina Maja Đerek otkrila je početkom godine kako je ministar Banožić urgirao da se pogoduje Žaneti Rodić, koja, zajedno sa suprugom Branislavom Rodićem, ima milijunske dugove prema državi.

Đerek je, među ostalim, izjavila kako je tadašnji ministar državne imovine tražio da se otpečate poslovni prostori za koje su Rodići državi dugovali milijune kuna zakupnine. 24sata objavili su da su u posjedu zapisnika sastanka Banožića i zviždačice Đerek. Iz njega je razvidno da je, piše list, zahvaljujući ministru i njegovoj intervenciji, država oštećena.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više