Zoran Šprajc je, moramo priznati, maestralno zeznuo ministra Krstičevića koji ne želi otkriti koliko smo platili vojnu vježbu

Ministar je sinoć posve ozbiljno zaključio da je građanima jednako važno koliko troše vojska i RTL; Šprajc mu je danas super vratio

ZADNJA IZMJENA: lis 16, 2018

Emisija RTL Direkt sinoć je govorila o nedavnoj velikoj vojnoj vježbi Velebit 18 koja je danima tema u medijima. Novinari RTL-a, između ostalog, kontekstualizirali su kako je proračun za obranu za vrijeme ministra Krstičevića povećan za gotovo milijardu kuna. Nakon priloga u kojem su objavili i mali pregled njegova dosadašnjeg mandata, u studiju se uključio i gospodin Krstičević, kao gost Zorana Šprajca.

Kao da novac privatne televizije ima veze s građanima

Prvo pitanje koje mu je voditelj postavio bilo je: “možete li nam reći koliko je ova vježba koštala; ipak su je platili porezni obveznici”. Ministar mu je posve ozbiljno odgovorio kako bi onda i on “mogao pitati koliko košta ova RTL-ova emisija”, kao da se troškovi privatne televizije ikako mogu uspoređivati s novcem građana, odnosno proračunom.

Šprajc je na to odgovorio kako točnu informaciju nema u glavi, no da mu može odgovoriti sutra. I stvarno, prije nekoliko sati na Twitteru je napisao kako će podatak o troškovima emisije RTL Direkt objaviti večeras. “A odgovor na moje pitanje još čekamo”.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program