Gdje se tijekom ljeta u Zagrebu sakriti na neku senzacionalnu terasu? Imamo devet prijedloga

Par novih lokacija i nekoliko starih, s nekim uzbudljivim novitetima

Ovog ljeta otvoreno je nekoliko novih, dosta senzacionalnih lokacija, dok su neke stare dobile mali make over ili pokoji novi uzbudljivi detalj. Obišli smo ih na desetke, kako bismo na kraju složili listu favorita

Ljeto u Zagrebu može biti ubitačno, ako ne znate gdje ga provesti i kamo se zavući. Glavni grad posljednjih godina ima sve uzbudljiviju ponudu barova, klubova i restorana, no ljeti, realno, jedino što nas zanima njihove su terase.

Ovog ljeta otvoreno je nekoliko novih, dosta senzacionalnih lokacija, dok su neke stare dobile mali make over ili pokoji novi uzbudljivi detalj.

Mi smo ih prošli na desetke kako bismo na kraju mogli izdvojiti nekoliko najljepših. Provjerili smo što na svakoj od njih nude, kakve su cijene i napravili mali vodič. Evo naših devet favorita.

1. Hugo’s

ADRESA: Jarunska 5
RADNO VRIJEME: Od ponedjeljka do četvrtka, kao i nedjelju, radno vrijeme je 8-12 sati, a u petak, subotu od 8 do 2 sata
POPULARNO IZ PONUDE: Razni kokteli od gina

Hugo’s Borko Vukosav

Terasa u stražnjem dijelu Hugo’s bara, na kojoj se nalazi dvadesetak sjedećih mjesta, iznimno je popularna kod roditelja; dok oni bezbrižno odmaraju na ležaljkama klinci se slobodno mogu igrati u malom parkiću s kućicom. Hugo’s inače ima još jednu terasu koja je u stalnoj funkciji, na strani koja gleda na Jarunsku, i još jednu na stražnjoj strani koju možete unajmiti za razne privatne evente. Od ponude izdvajaju svoje gin koktele; imaju 15 vrsta ginova i isto toliko tonika, koje možete i sami kombinirati sa svježim ili suhim začinima, a ovisno o sastojcima cijene se kreću od 37 do stotinjak kuna.


2. BudBar

ADRESA: Božidara Adžije 16
RADNO VRIJEME: Od ponedjeljka do nedjelje od 10 do 12 sati navečer
POPULARNO IZ PONUDE: Kokteli i burgeri

Bud Bar Borko Vukosav

Pivnica Budweiser poznata je po roštilju, no ova na Trešnjevci tijekom ljetne sezone otvorila je svoj BudBar uređen u tiki stilu. Na ovoj terasi, koja ugodno smješta pedesetak ljudi, u suton se pale lampioni i ugođaj je tropski. U ponudi imaju podužu listu koktela koja se cjenovno kreću od 27 do 49 kuna, a kažu da najbolje ide Brooklyn Gin Tonic s crvenim paprom i dehidriranom narančom, za 33 kune. Ovdje možete pojesti i neki od tri burgera iz ponude, a koštaju četrdesetak kuna.

Bud Bar Borko Vukosav

3. Vintage Industrial Bar

ADRESA: Savska cesta 160
RADNO VRIJEME: Od ponedjeljka do subote od 9 do 2 sata, a nedjeljom od 17 do 1 sat
POPULARNO IZ PONUDE: Ljetni kokteli

Vintage Industrial Bar Borko Vukosav

Već dobro poznati šareni retro-industrijskih vrt u Savskoj 160 i ove je sezone otvoren, a i dalje tijekom cijelog ljeta organiziraju različita događanja poput svirki, večeri poezije ili filmskih večeri. Ekipa iz Vintagea kaže nam kako je u ovo ljetno vrijeme njihovih 8 koktela nevjerojatno traženi, a svi su po 30 kuna (osim na posebnim događanjima kad ih možete uloviti po cijeni od 25 kuna), a radi se o provjereno popularnim koktelima poput Mojita ili Sex on the Beach.

Vintage Industrial bar Borko Vukosav

4. Bacchus jazz bar

ADRESA: Trg Kralja Tomislava 16
RADNO VRIJEME: Od ponedjeljka do subote od 9 do ponoć, a nedjeljom je zatvoreno
POPULARNO IZ PONUDE: Točeno pivo, limunada

Bacchus Borko Vukosav

U ožujku ove godine na terasi kultnog jazz bara postavljeni su novi stolci i stolice na terasu, pa smo se oprostili od onih plastičnih, iako su i one imale svoj šarm. Usred strogo centra grada treba cijeniti ovako miran kutak u hladovini, a iz Bacchusa nam kažu kako se u proljetnim i ljetnim večerima gosti okupljaju i na stepenicama i gdje god uhvate koji centimetar prostora za sjedenje. U Bacchusu toče Medvedgradove pive (od 17 do 23 kune), a osim standardne ponude alkoholnih i bezalkoholnih pića imaju i vlastite cijeđene sokove i limunadu (15 kuna).

Bacchus Borko Vukosav

5. A most unusual garden

ADRESA: Horvaćanska 3
RADNO VRIJEME: Od ponedjeljka do nedjelje od 8 do ponoć
POPULARNO IZ PONUDE: Razni gin kokteli

A most unusual garden Vjekoslav Skledar

Ovo je jedno od najfotogeničnijih mjesta u gradu, s kućicom na drvetu i umjetnom travom na malim tribinama. A most unusual garden svake sezone izgleda pomalo drugačije. Forte su im, osim raznih ginova, brojni kokteli. Specijalitet kuće je Hendrick’s gin koji odlično ide u njihovoj posebnoj ponudi (dva gina i jedan tonik za 64 kune), a jedan od popularnijih novijih koktela je Holy Basil, s viskijem, za 39 kune. Osmislili su i limunade s raznim dodacima, recimo s krastavcem ili ciklom, a sve koštaju 17 kuna.

A most unusual garden Vjekoslav Skledar

6. Café Gymnasium

ADRESA: Rooseveltov trg 5
RADNO VRIJEME: Od ponedjeljka do subote od 8 do 22 sata, nedjeljom zatvoreno
POPULARNO IZ PONUDE: Kave, gin i piva te hrana cateringa Majetić

Gymnasium Borko Vukosav

Ovo je još jedna terasa u centru grada koja je dobro skrivena od prometnica, a nalazi se tik do muzeja Mimara. Na prostranoj terasi udobno se može smjestiti četrdesetak gostiju. Tvrtka Catering Team Majetić, koja je i vlasnik Gymnasiuma, osigurava da se ovdje mogu pojesti neki od njihovih kolača i torti. Od ponude pića izdvajaju kavu čija cijena se kreće od 10 do 12 kuna, zatim gin tonic za 47 kuna te razna piva koja stoje od 25 do 35 kuna. Prostor je uređen prošle godine, a kažu nam da su baš prije nekoliko dana uredili i travnjak i ružičnjak. Terasa se iznajmljuje i za privatna događanja.

Gymnasium Borko Vukosav

7. Regular Bar

ADRESA: Haustor na adresi Ilica 65
RADNO VRIJEME: Od ponedjeljka do četvrtka od 7 do ponoć, petkom, subotom od 7 do 2 ujutro, nedjeljom od 7 do 22 sata.
POPULARNO IZ PONUDE: kave, cijeđeni sokovi i kokteli

Regular Bar Borko Vukosav

U ovom od prometa izoliranom haustoru Ilice 65 naći ćete ugodnu terasu Regular bara. Ekipa iz Regulara se potrudila; zasadili su puno zelenila, a noću se pale lampice koje cijelom prostoru daju poseban ugođaj. Od ponude izdvajaju kavu, čija cijena se kreće od 8 do 14 kuna, cijeđene sokove koji su od 14 do 18 kuna te koktele čija cijena se kreće između od 25 do 40 kuna.


8. Hub Cooltura Pub

ADRESA: Rapska 20
RADNO VRIJEME: Od ponedjeljka do subote od 7 do ponoć, nedjeljom od 9 do ponoć
POPULARNO IZ PONUDE: Točena piva i kokteli

Hub Cooltura Borko Vukosav

Još jedan kvartovski kafić, ovaj puta na zagrebačkoj Sigečici, uređenjem prilično odudara od okoline. Primijetit ćete mnogo ekstravagantnih detalja poput hrpe šarenih vrata, lustera od pivskih boca, malih lončanica s biljkama, rustikalnih tepiha i raznih umjetničkih instalacija (autor nekih od njih je poznati kipar Nikola Vudrag). Ove dvije šarene terase Hub Coolture primaju osamdesetak gostiju, kojima su na izboru, recimo, Zeppelin, Ožujsko i Carlsberg točena piva (od 17 kuna), ili neki od raznih koktela po 35 kuna.

Hub Cooltura Borko Vukosav

9. Swanky Monkey Garden

ADRESA: Ilica 50
RADNO VRIJEME: Od ponedjeljka do četvrtka od 8 do ponoć, petkom i subotom od 8 do 2 ujutro, nedjeljom od 8 do ponoć
POPULARNO IZ PONUDE: Kokteli

Swanky Monkey Garden Petar Santini

Jedno od najpopularnijih mjesta u središtu grada već ove godine ima nekoliko novih detalja, poput šarmantne havajske kućice koja je povremeno u funkciji šanka. Terasa ovog hostela ima tri razine i uvijek u ljetno vrijeme atraktivni bazen, a tijekom ljetnih večeri pretvaraju se u klub. U Swankyu nam kažu kako iz njihove velike ponude koktela najbolje ide njihov signature koktel Swankyto, tj. mango mojito za 45 kuna. Imaju i limunade s raznim dodacima, recimo sa đumbirom, za 17 kuna, kao i smoothije i cijeđene sokove (10 do 22 kune). U njihovoj kuhinji trenutno se izvode renovacijski zahvati koji bi trebali biti završeni u rujnu, pa od hrane imaju tek male zalogaje, a kažu da je najpopularniji tost za 16 kuna.

Swanky Monkey Garden Petar Santini

Josipa Lenić
Telegram autor
43 članka Više o autoru
Željka Orešković
Telegram autor
1218 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program