Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Život

Život Istražili smo za vas: Ovo su neke od najpopularnijih palačinki u Zagrebu

Ekipa Telegrama obišla je najrelevantnija mjesta za palačinke u gradu - šest palačinkarnica, jedno poznato mjesto za doručak i caffe koji je posebno ponosan na svoje palačinke, te ocijenila gdje su najbolje i najzabavnije

04.06.2014., Zagreb - Ivan Milkovic, vlasnik palacinkarnice Milky Whey. Photo: Anto Magzan/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

U Zagrebu se u posljednjih godinu, dvije dogodio ozbiljan bum palačinkarnica, koje se nezaustavljivo otvaraju. Činkica, Holy Crêpe, Palčica, Crunchy…

Na zadovoljstvo svih sladokusaca, većina ih je barem solidna, no mi smo odlučili provjeriti u praksi koje su od njih najbolje. Stoga smo za vas pripremili mali pregled najboljih palačinki u Zagrebu.

Kako bismo vam što vjernije dočarali kakve palačinke možete pojesti na svakom pojedinom mjestu u gradu, odlučili smo proći od Dubrave, preko Trga bana Jelačića i Ilice do Španskog, isprobati najpopularnije palačinke u osam različitih palačinkarnica i vidjeti što točno nude.

1. Choco café

18.02.2016. palacinke, foto sasa cetkovic
foto saša ćetković

Adresa: Višnjevac 2
Radno vrijeme: pon-pet od 7 do ponoći, sub-ned od 8 do ponoći
Palačinka koju smo kušali: Čokoladna palačinka s Linoladom i bombonima (20 kn)
Ponuda i cijene:
Palačinke: klasična (12 kn), čokoladna ili crna (12 kn), tostirana (14 kn), proteinska (17 kn) i pohana sa šunkom, sirom plus tartar i limun (25 kn)
Dodaci: Nutella (4 kn), Linolada (4 kn), banana (2 kn), Ferrero Rocher (4 kn), Kinder Bueno (4 kn), marmelada (2 kn), Oreo (4 kn)
Dojam: Tijesto palačinke bilo je ukusno i iako na prvi pogled, s obzirom da je šarena i bogata, izgleda previše slatko, zapravo uopće nije bila.
Osoblje je bilo izuzetno ljubazno i dali su si truda da udovolje svim našim željama. Savjetovali su nas i oko toga koje da sastojke kombiniramo, a palačinka je bila brzo gotova. Prostor je šarmantan s puno detalja i ostavlja ugodan i domaći ugođaj.
Ukupna ocjena: 5

2. Holy Crêpe

palacinka 2

Adresa: Bukovačka 23
Radno vrijeme: 9-23 sata
Palačinka koju smo kušali: Raffaello – Raffaello, Linolada, mousse vanilija, bademi, kokos (22 kn)
Ponuda i cijene:
Cookies with Nutella – Nutella, keksi, sladoled/puding/mousse, preljev (22 kn), Maple Syrup – javorov sirup, sladoled, Linolada, orasi (24 kn), Cherry Nutella – Nutella, višnje, krema od vanilije (22 kn), Oreo House – mousse bijela/crna čokolada, oreo, Linolada, preljev (24 kn), američke palačinke s nadjevima (od 21 do 23 kn)
Dojam: Palačinka je bila jako dobra, tijesto nije bilo žilavo i bilo je dovoljno tanko, a nadjev prilično bogat. Također, cijena palačinke odgovara njenoj kvaliteti. Dečko koji ih priprema bio je najsimpatičniji od svih ostalih zaposlenika u palačinkarnicama u kojima smo bili, a ovdje imaju i najslađe male kutije za van, koje izgledaju kao kutije za pizzu. Cijeli je prostor simpatično uređen.
Ocjena: 4/5

3. Milky Whey

palacinka 3

Adresa: Dankovečka 5
Radno vrijeme: od 10 do ponoći
Palačinka koju smo kušali: Obična palačinka s Nutellom, Milky Way čokoladicom, Oreom i preljevom od čokolade (26 kn)
Ponuda i cijene:
Palačinke: obična (12 kn), čoko (13 kn), proteinska (17 kn), bezglutenska (20 kn)
Dodaci: čokolada (2 kn), puding (2 kn), med (4 kn), dukatos (2 kn), nadjev od jabuke (2 kn), Oreo (4 kn), orasi (4 kn), mak (2 kn), cimet (2 kn), Kit Kat (4 kn), Kinder Bueno (4 kn), šumsko voće (4 kn), rum (2 kn), čoko pahuljice (2 kn)
Dojam: Ovo je najskuplja palačinka koju smo probali, ali je u njoj bilo i najviše nadjeva. Možda čak i malo previše. Tijesto je bilo dobro i dovoljno pečeno, ali nije nam se baš dopalo pomalo neljubazno osoblje, no pripisat ćemo to lošem danu. Prostor je zanimljiv, sav namještaj je napravljen od paleta, za neke je možda malo premračno i pretmurno.
Ukupna ocjena: 3

4. Palčica

palacinka 4

Adresa: Avenija Dubrava 158
Radno vrijeme: pon-sub od 12 sati do ponoći, nedjelja: od 15 sati do ponoći
Palačinka koju smo kušali: Obična palačinka s Linoladom, Banankom, bananom i preljevom od banana (25 kuna)
Ponuda i cijene:
Palačinke: obična (12 kn), čokoladna (13 kn), suši (39 kn)
Dodaci: Nutella (4 kn), Linolada (4 kn), marmelada (2 kn), Obične napolitanke (2 kn), Oreo (4 kn), Snickers (4 kn), M&M (4 kn), banana (3 kn), kokos (2 kn), Bananko (3 kn), orasi (4 kn), šumsko voće (4 kn), šlag (2 kn), Jaffa keksi (4 kn), Ferrero Rocher (4 kn), Raffaelo (4 kn)
Dojam: Ovo je jedna od najboljih palačinki, tijesto je bilo odlično, dovoljno pečeno i nimalo žilavo, a i nadjeva je bilo stvarno jako puno.
Jedino što malo ostavlja umjetan okus banane u ustima. Prostor je jako simpatično uređen, a dobar dodatak je odvojeno mjesto sa stolom i dva stolca za zaljubljene.
Ukupna ocjena: 4/5

5. Činkica

5A
Slatka
5B
Slana

Adresa: Trg Ivana Kukuljevića 7 (Špansko)
Radno vrijeme: svaki dan od 10 do ponoći
Palačinke koje smo kušali:
Obična palačinka s medom i orasima (18 kuna) i tostirana, slana palačinka s mozzarellom, kulenom i šunkom (25 kn)
Ponuda i cijene:
Palačinke: obična (11 kuna), čokoladna (12 kuna), tostirana (13 kuna)
Dodaci: Nutella (4 kn), Linolada (4 kn), čokolada (4 kn), med (3 kn), marmelada (2 kn), sezonsko voće (4 kn), šumsko voće (4 kn), kokos (4 kn), orasi (4 kn), Bananko (4 kn), Jaffa keks (3 kn), Oreo (4 kn), Kit-Kat (4 kn), Mars (4 kn), sladoled (4 kn), šlag (2 kn), puding (4 kn), javorov sirup (6 kn), preljevi od čokolade, karamele, jagode, vanilije (2 kn)
Dojmovi: Tijesto slatke palačinke je bilo pomalo sirovo, a okus nadjeva prilično blag, no to je, s obzirom na odabir, sasvim očekivano. Za 18 kuna prilično zadovoljavajuće, ali nedovoljno pečeno tijesto je pokvarilo ukupan dojam.
Slana palačinka je bila odlična, nadjeva je bilo mnogo, u njemu nije bila jedna od onih jeftinih šunki čudnog okusa, a tijesto je bilo dobro pečeno, s obzirom na to da je još dodatno tostirana.
Osoblje je jako simpatično, a prostor dosta jednostavan i prilično čist. Simpatična je golema ploča na zidu na kojoj piše koje su hit palačinke u određenom trenutku pa to dosta olakšava izbor između velikog broja dodataka.
Ukupna ocjena: 4

6. Kava Tava

18.02.2016. palacinke, foto sasa cetkovic
foto saša ćetković

Adrese: Tkalčićeva 12, Britanski trg,
Ulica Pod Zidom 4
Radno vrijeme: svaki dan od 7 do ponoći
Palačinke koje smo kušali:
Jazz Chinkice – američke palačinke s bijelom čokoladom (21 kuna) i Hip Hop Chinkice – američke palačinke s Nutellom i jagodama (26 kn)
Ponuda i cijene:
• Funky Chinkice (s Nutellom i bananom), 26 kuna
• Hip Hop Chinkice (s Nutellom i jagodama), 26 kuna
• Disco Chinkice (džem i jagode), 26 kuna
• House Chinkice (Nutella i naranča), 26 kuna
• Fusion Chinkice (bijela čokolada i jagode), 26 kuna
• Blues Chinkice (Nutella), 21 kunu
Dojmovi: Palačinka bez jagoda bila je pomalo suha, a palačinka s Nutellom i jagodama prilično bogata nadjevom i nešto ukusnija. Ne sviđa nam se što je tijesto unaprijed ispečeno pa ga se samo dodatno tostira. Osoblje je bilo izuzetno pristupačno i ljubazno (bili smo na Britancu), a divan je i taj preslatki retroambijent.
Ocjena: 3/4

7. Latina

palacinka 7

Adresa: Savska cesta 23a
Radno vrijeme: pon-pet od 7 do ponoći, subota i nedjelja: od 8 do ponoći
Palačinka koju smo kušali: Obična palačinka s namazom od čokolade, s lješnjacima i jabukama (23 kune)
Ponuda i cijene:
Palačinke s nadjevima: Latina – Nutella, sladoled, vanilija, vruće višnje, preljev čokolada (24 kune), Raffaello – bijela Linolada, kokos, umak kokos, Raffaello, preljev bijela čokolada (24 kn), Blueberry – vanilija umak, bijela Linolada, borovnice, preljev bijela čokolada (24 kn), Kinder Bueno – bijela Linolada, lješnjaci, Pettit keks, Kinder Bueno, šlag, šumsko voće, preljev čokolada (28 kn)
Palačinke: obična (12 kn), čoko (14 kn), bez glutena (14 kn)
Dodaci: čokolada (3 kn), Nutella (4 kn), Linolada (4 kn), vruće višnje (4 kn), banana (2 kn), ananas (3 kn), sladoled (3 kn), med (2 kn), nadjev od oraha (5 kn), kokos umak (4 kn), protein whey (4 kn), kikiriki maslac (5 kn), vanilija umak (4 kn), preljevi od čokolade, šumskog voća, bijele čokolade (2 kn)
Dojam: S obzirom na to da je ovo i kafić, tu je bila najveća gužva pa smo morali i malo dulje čekati, ali isplatilo se jer je palačinka ispala jako dobro. Tijesto je bilo jedno od boljih, a nadjev prilično bogat. Osoblje je pristojno, trudili su se da palačinke budu gotove što prije, iako su neprestano trčali uokolo zbog velike gužve.
Ukupna ocjena: 4

8. Crunchy

palacinke 8

Adresa: Ilica 237
Radno vrijeme: pon-pet od 14-23 sata, sub-ned od 16-23 sata
Palačinka koju smo kušali: Jafica – čokolada, pekmez od naranče, keks (18 kuna)
Ponuda i cijene:
Palačinke s nadjevom: Raffaelo – Linolada, bademi, kokos (18 kn), Crunchy – čokolada, žitarice, karamela (18 kn), Bananko – čokolada, banana (18 kn), White Cherry – Linolada, višnje (18 kn), Bounty – čokolada, kokos, Linolada (18 kn), Choco Bomba – Nutella, cookies, čokolada, keks (20 kn), Griotta – čokolada, višnje, rum (17 kn), palačinka s pekmezom (12 kn), Black & White – čokolada, bijela Linolada (16 kn), Keksolino – čokolada, keks (16 kn), Twix – čokolada, keks, karamela (18 kn), slane pohane palačinke (20 kn), pohana pizzeta (22 kn)
Dojam: Ovo je definitivno bila najbolja palačinka, tijesto je bilo najukusnije i najbolje pečeno, a nadjev (iako možda mrvicu presladak) sasvim solidan. Ujedno je ovo bila i najjeftinija palačinka, što je još dodatan plus.
Gospođa koja priprema palačinke jako je ljubazna, ali to je i jedina palačinkarnica u kojoj ne možete sjesti i pojesti palačinku, već je morate uzeti za van.
Ukupna ocjena: 5

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više