Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

OK, Kuščević. A Tolušić, Marić, Žalac i Kirin?

Misli li Andrej Plenković bilo što postići na parlamentarnim izborima, Kuščevićev odlazak nije dovoljan

Za HDZ i za Kuščevića osobno bilo bi puno bolje da je otišao prije dva tjedna, jer svi njegovi izgovori i optužbe koje smo slušali doslovno do jučer, još grotesknije kompromitiraju i vladajuću stranku i njenog upravo smijenjenog političkog tajnika. Lovro Kuščević od danas je predmet interesa policije i Državnog odvjetništva

Lovro Kuščević godinama se ponašao kao lokalni, brački Ivo Sanader. Čim su se Kuščevićeve manipulacije nekretninama i novcem počele otkrivati, bilo je jasno da je njegova politička karijera završena. Andrej Plenković morao se riješiti Lovre Kuščevića kako bi pokušao barem donekle amnestirati HDZ od imidža kriminalne organizacije koji skoro sigurno vodi u težak poraz na parlamentarnim izborima.

Jasno je, dakle, da je Kuščević morao pasti. Za HDZ i za njega osobno bilo bi puno bolje da je otišao prije dva tjedna, jer svi njegovi izgovori i optužbe koje smo slušali doslovno do jučer, još grotesknije kompromitiraju i vladajuću stranku i njenog upravo smijenjenog političkog tajnika.

Lovro Kuščević od danas je predmet interesa policije i Državnog odvjetništva.

Je li se Plenković pomirio s porazom?

Međutim, misli li Andrej Plenković bilo što postići na parlamentarnim izborima, Kuščevićev odlazak nije dovoljan. Premijer se prije izbora mora riješiti Gorana Marića i njegovih nekretnina, Gabrijele Žalac i njene istekle vozačke dozvole i njenog Mercedesa, Ivice Kirina i njegovih 17 milijuna izgubljenih kuna, te Tomislava Tolušića i njegovih lažnih imovinskih kartica. I to nije sve.

Da bi mogao izaći na izbore sa šansama za pobjedu, Andrej Plenković mora raskinuti koaliciju s Milanom Bandićem, višestrukim Uskokovim okrivljenikom, koji na nacionalnim izborima ionako redovito bilježi katastrofalne rezultate. Nismo sigurni je li gospodin Plenković kadar povući sve te poteze, koji bi HDZ mogli učiniti ponovo konkurentnim, ili se već pomirio s odlaskom u opoziciju, kao što je to učinila Jadranka Kosor 2011.godine, prije početka kampanje za parlamentarne izbore.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu