Piše: Telegram Redakcija | Snima: Sandro Lendler

Sve je spremno za sutrašnje otvorenje zagrebačkog rotora. Snimili smo ga iz zraka

U nedjelju ujutro u 7 sati kreće uspostava nove privremene regulacije prometa

Uoči sutrašnjeg puštanja u promet zagrebačkog rotora u Remetincu, Telegramov fotoreporter Sandro Lendler večeras je, svega nekoliko sati uoči službenog otvorenja, snimio iz zraka kako on izgleda nakon rekonstrukcije.

Inače, kako su u subotu tijekom dana izvijestili iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika, u nedjelju ujutro u 7 sati kreće uspostava nove privremene regulacije prometa na rotoru Remetinec. Tako će u promet biti puštene cestovne prometnice te tunelski podvožnjaci i sve pristupni pravci iz Remetinečke ceste, Dubrovačke i Jadranske avenije te Jadranskog mosta.

Druga faza bit će gotova do početka svibnja

Dovršetak druge uporabne cjeline projekta vrijednog 331,7 milijuna kuna planiran je do početka svibnja ove godine, najavio je Gradski ured za promet. Ona obuhvaća tramvajsku prugu, pješačke i biciklističke staze te hortikulturno uređenje okoliša.

Tijekom ljeta 2019. godine odvijali su se najveći radovi i ujedno glavni dio rotora. Gradila su se dva tunela od kojih je svaki dug 280 metara, a s prilaznim rampama i koritima jedan ima 536 metara. Postavljeni su i bukobrani na relaciji dugoj 560 metara. Da bi se dobio prostor za ta dva tunela dio starog rotora morao je biti srušen.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program