Telegram vam donosi svoj sad već tradicionalni pregled najluksuznijih vila koje se iznajmljuju na Jadranu

Kopali smo po Airbnbu i pronašli začuđujuće puno luđački skupih kuća. Tako na popisu imamo neke neizostavne klasike, ali i novije vile koje su se tek nedavno pojavile na tržištu. Cijene im se kreću od 10 do posve suludih 60 tisuća kuna po noći, i sve redom izgledaju nevjerojatno. Naravno, u Dubrovniku ih ima najviše

Sad već tradicionalno početkom ljeta gledamo kuće, apartmane, svjetionike, zapravo sve što se može unajmiti na moru. Tek toliko da vidimo ima li što novo. I svake godine ponuda je sve luđa. Ovoga puta držali smo se isključivo Airbnba, po kojem smo kopali u potrazi za najluksuznijim vilama.

Naravno, većina ih se nalazi u Dubrovniku, iako ih ima i u Istri, na Braču… Malo smo se iznenadili kad smo vidjeli koliko ih zapravo košta više od deset tisuća kuna po noći. Recimo, našli smo jednu u kojoj ćete noć platiti 59,326 kuna. I ne, to nije greška, provjerili smo.

Za većinu ovih mjesta uvjet je ih uzmete na minimalno tjedan dana, a budući da ih ima nevjerojatnon puno, mi smo se ovdje držali samo najskupljih. Neke su klasici koje smo već možda i objavili ali ih je šteta preskočiti, a neke su novije koje su se tek nedavno pojavile na tržištu.

Villa Casa Del Mare, Lozica, Dubrovnik; 18.536 kuna/noć

Kuća može primiti do 12 ljudi, ima pet spavaćih soba i pet kupaonica. Ima jacuzzi, bazen, teretanu i dosta spektakularan pogled na more. Udaljena je desetak minuta od Starog grada.

Casa Del Mare Airbnb
Casa Del Mare Airbnb
Casa del Mare Airbnb

Villa Carolus, Višnjan; 15.052 kune/noć

Ova kuća na tržištu je manje od godinu dana, nalazi se na ulazu u Barat, malo istarsko mjesto. Može primiti devet osoba, ima četiri spavaće sobe, četiri kupaonice, sobu za biljar, bazen…

Villa Carolus Airbnb
Villa Carolus Airbnb
Villa Carolus Airbnb

Villa Bellavista, Dubrovnik; 59.326 kuna/noć

Iz vile se pruža dosta spektakularan pogled na Dubrovnik, ima šest spavaćih soba, od kojih se jedna nalazi u gostinjskoj kući. Osim toga ima bazen, saunu, solarij, teretanu, knjižnicu, vinski podrum…

Villa Bellavista Airbnb
Villa Bellavista Airbnb
Villa Bellavista Airbnb
Villa Bellavista Airbnb

Villa Simeanna, Kringa, Istra; 20.709 kuna/noć

Kamena kuća nalazi se blizu plaže i može primiti do šesnaest osoba. Ima osam spavaćih soba, osam kupaonica, bazen i igraonicu (za odrasle, s biljarom i pikadom).

Villa Simeanna Airbnb
Villa Simeanna Airbnb
Villa Simeanna Airbnb

Villa Agave, Dubrovnik; 33.370 kuna/noć

Glavni dio kuće zapravo je stara kapelica iz 13. stoljeća, dok je ostatak vile izgrađen u 17. i 18. stoljeću. Uništena je u Drugom svjetskom ratu, no 1973. renovirao ju je naš cijenjeni slikar Milovan Stanić čije se freske još nalaze na zidu dnevne sobe. Vila ima tri spavaće sobe i može primiti šest osoba.

Agave Airbnb
Agave Airbnb
Agave Airbnb

Villa Akuna, Sumartin, Brač; 11.865 kuna/noć

Kuća Akuna nalazi se na otoku Braču, u malom mjestu Sumartin. Iz vile se pruža pogled na Hvar, može primiti do jedanaest osoba te ima pet spavaćih soba i pet kupaonica. Ima bazen, jacuzzi, saunu, teretanu…

Villa Akuna Airbnb
Villa Akuna Airbnb
Villa Akuna Airbnb

Villa Pugliesi, Zaton Veliki; 31.144 kune/noć

Kuća od 500 metara četvornih nalazi se na imanju od 1500 metara četvornih, ima šest spavaćih soba i može primiti 14 osoba. Vila je prvotno izgrađena u 16. stoljeću, kao ljetnikovac. Obitelj Pugliesi je posljednja koja je u njoj živjela, u 19. stoljeću, nakon čega je godinama propadala. Sadašnji vlasnik ju je dvije godine renovirao, te je 2014. potpuno obnovljena.

Villa Pugliesi Airbnb
Villa Pugliesi Airbnb
Villa Pugliesi Airbnb

Villa Dubrovnik Pride; 14.091 kuna/noć

Vila se zapravo sastoji od dvije kuće, glavne i gostinjske. Glavna ima tri kata, a zajedno imaju sedam spavaćih soba te mogu primiti do 15 osoba. Kuća je blizu Starog grada, a od mora je udaljena oko 25 metara. Ima bazen.

Dubrovnik Pride Airbnb
Dubrovnik Pride Airbnb
Dubrovnik Pride Airbnb

Villa Sheherezada, Dubrovnik; 33.370 kuna

Villa Sheherezada jedna je od najpoznatijih i najluksuznijih kuća u Hrvatskoj. Izgrađena je 1920. Godine, u međuvremenu je u potpunosti obnovljena. Nalazi se na imanju od 4000 metara četvornih, ima bazen od 100 kvadrata i pogled na Dubrovnik. Ima pet spavaćih sobai može primiti do 12 ljudi.

Villa Sheherezada Airbnb
Villa Sheherezada Airbnb
Villa Sheherezada Airbnb
Villa Sheherezada Airbnb

Više s weba
Ostanite uz telegramov program