Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Telegram Promo

Telegram Promo Vratite smisao Božiću kupnjom ovog humanitarnog kalendara i usput se zabavite zimskim koktelima

Limitirana kolekcija kalendara okuplja 13 ilustratorica i ilustratora

FOTO: PR

Brend „Djelovanje“ uz Luftbremzer Gin i još šest domaćih proizvođača te 13 ilustratora i ove godine pokreće humanitarnu inicijativu ONI zasnovanu na prodaji ilustriranih kalendara. ONI 2023. je limited edition kalendar koji okuplja 13 ilustratorica i ilustratora koji doniraju ilustraciju za izradu kalendara i aukcijsku izložbu. Ovogodišnja tema je MAGIJA.

Kalendara je samo 300, a cijena mu je 200kn od čega se 150kn odvaja za Udrugu Krijesnica. Prodajom 300 kalendara, prikupilo bi se minimalno 45.000,00 kn za Udrugu Krijesnica. Uz kalendar, dio projekta je i prodajna aukcijska izložba 13 originala. Puni iznos postignut za svaki rad dodaje se donaciji. Narudžbe kalendara i sve informacije na www.djelovanje.hr.

Luka Radek: Luftbremzer Destilerija

Zašto želite barem jedan ONI2023 kalendar?

• Imat ćete magičnu 2023. godinu gledajući predivne ilustracije na temu Magije

• Svih 13 ilustracija možete uokviriti za sebe ili dar dragim osobama jer je dizajn pametan i postoji perforacija za lako odvajanje

• Uživat ćete u finim delicijama. Uz svaki kalendar dolazi jedan ONI2023 voucher sa setom popusta 15% na kupovinu kod 7 domaćih craft – brendova

• Pratit će vas dobar osjećaj i dobra magija jer ste učinili dobro djelo kroz donaciju koja za sve uključene ima jako puno smisla

Nenamjenske donacije u Krijesnici su važne jer njima pokrivaju troškove koje ne mogu pokriti iz namjenskih sredstava ili ih jednostavno nije dovoljno. Na primjer, izrada perika za djecu, pokrivanje troškova za odlazak na liječenje izvan mjesta stanovanja, i slično.

Ivica Ivčević: ONI2023 kalendar – Travanj

Nenamjenske donacije u Krijesnici su važne jer njima pokrivaju troškove koje ne mogu pokriti iz namjenskih sredstava ili ih jednostavno nije dovoljno. Na primjer, izrada perika za djecu, pokrivanje troškova za odlazak na liječenje izvan mjesta stanovanja, i slično.

Osoba koja stoji iza inicijative Djelovanje je Vanja Varga, koja za nas izjavljuje: „Luftbremzer Destilerija partner je na svakom ONI kalendaru za Udrugu Krijesnica te, uz 6 drugih domaćih brendova, daje popust 15% na svoje proizvode svima koji kupe kalendar. U stvari, Luftbremzer je poseban partner Djelovanje dobrotvornih projekata jer je tu od samih početaka. Naime, prvi dobrotvorni projekt koji sam osmislila 2020-te godine za podršku udruzi Nismo same temeljio se na paketiću ONA koji je sadržavao bočicu Luftbremzer gina i set popusta kod još nekoliko partnera. ONA paketić prodavao se za prikupljanje donacije usmjerene na osiguravanje besplatnog taksi prijevoza žena na kemoterapiju. Zaista sam zahvalna Filipu i ekipi iz Luftbremzera na prepoznavanju mojih projekata i podršci koju im pruža kao partner na karticama s popustima. Ovogodišnji ONI2023 kalendar još je jedna prilika da da odaberete predivan dar sebi ili dragim osobama, učinite dobro djelo za pomoć djeci suočenoj s malignim bolestima, a uz to, dobijete jako lijep popust za nabavku finog gina kod našeg ponajboljeg craft-proizvođača.“

Pričali smo i s Jelenom Češljar, suradnicom u provedbi projekata psihosocijalne pomoći i koordinatoricom volontera u Udruzi Krijesnica: “„Vanja kroz svoj brend Djelovanje već treću godinu zaredom radi projekt ONI gdje prodajom kalendara i radova umjetnika prikuplja donaciju za Udrugu Krijesnica. Mi iz Krijesnice jako smo počašćeni time jer smo sretni što ova suradnja toliko traje i što je toliko uspješna. Naravno financijska strana koja se skupi kupnjom ovog hvalevrijednog kalendara nama omogućava provođenje naših aktivnosti i rad s djecom koja se liječe ili su se liječila od maligne bolesti. U fokusu su nam aktivnosti vezane za samo liječenje do rehabilitacijskih aktivnosti o kojima sve možete vidjeti na našoj web stranici.

No osim same financijske strane, sretni smo jer nam sama ideja da se treću godinu zaredom prodaje ovaj predivan kalendar pretalentiranih umjetnika za nas, laska i govori da smo prepoznati u našoj zajednici kao udruga koja čini dobre i kvalitetne stvari za plemeniti cilj. Kupnjom ONI2023 kalendara pruža se podrška ovim divnim umjetnicima, ovoj divnoj ideji, ali i nama te nam je veliki poticaj i motiv da i dalje predanom radimo u ostvarivanju naše misije, a to je pružanje pomoći i podrške svakom djetetu i njegovoj obitelji koja se suočava s malignom bolesti.”

Ivica Ivčević: ONI2023 kalendar – Rujan

Odaberite dar koji spaja ugodno s plemenitim za „pod bor“ & sretnu 2023. svojim najmilijima, zaposlenicima i partnerima. Pridružite se svima koji su se velikodušno uključili u akciju. Podržite mlade umjetnike & hrvatske brendove te zajednički pomozimo da svi ONI u Udruzi Krijesnica malo lakše i jače svijetle. Kako bismo vam dodatno upotpunili ugođaj kupnje ovog humanitarnog kalendara, zamolili smo ekipu iz Luftbremzera za recepte dva zimska koktela koja možete pripremiti s njihovim predivnim ginom. Usput rečeno Luftbremzer Destilerija jedna je od prvih destilerija u Hrvatskoj specijalizirana isključivo za proizvodnju gina, osnovana je 2018. godine i smještena je u podsljemenskoj zoni u Zagrebu u kojoj već sada vlada zimska idila.

Božićni gin

Sastojci (za 1 koktel):

15 ml sirupa od medenjaka

30 ml svježe iscijeđenog narančinog soka

30 ml Luftbremzer Gina

~1 dl piva od đumbira

svježi đumbir i dehidrirana naranča za dekoraciju

Za sirup od medenjaka:

45 ml vode

45 g šećera

½ žličice začina za medenjake

Zakuhajte šećer i vodu i dodajte začin za medenjake. Ostavite da se sirup rashladi. Vrh visoke čaše umočite u sirup pa u šećer. U čašu ulijte sirup i narančin sok. Dobro promiješajte. Dodajte led i gin. Ovaj koktel pripremila je poznata food blogerica Jelena Markota, na Instagramu poznatija kao eardur. Nalijte hladno pivo od đumbira do vrha čaše pa servirajte s kriškom svježeg đumbira i dehidriranom narančom.

Sljedeći koktel je super jer se priprema na veće količine što je vrlo korisno u ovo vrijeme druženja:

Hot Luftbremzer Punch

Jasmin Saletović: Hot Luftbremzer Punch

200 ml Luftbremzer Gin

200 ml sherry

200 ml prirodnog soka od brusnice

6 – 10 kriške dehidrirane naranče

1 kriška limuna

3-4 klinčića

3 štapića cimeta

1 jabuka narezana na kolutiće

1-2 zvjezdasta anisa

naribani muštatni oraščić

3 žlice meda

Zagrijte i kuhajte sok od brusnice, limun, cimet, jabuku, anis i med dvadestetak minuta dok se svi okusi ne povežu. Dodajte sherry i kuhajte dodatnih 10 minuta. Na kraju ulijte gin. Servirajte u staklenoj ili porculanskoj šalici ukrašenoj narančom i klinčićem.

 

 

 

 

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više