Hrvatski reprezentativci priključili su se borbi protiv nasilja na tribinama

Cilj kampanje je doprinijeti borbi protiv svih oblika protupravnog ponašanja

28.03.2015., stadion Maksimir, Zagreb – Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2016., Hrvatska – Norveska. Darijo Srna. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Hrvatski reprezentativci priključili su se “Mojoj tribini”, kampanji Hrvatskog nogometnog saveza protiv rasizma, diskriminacije i nasilja na nogometnim tribinama, javlja službena internetska stranica HNS-a na kojoj se podsjeća:

“Cilj kampanje #mojatribina je doprinijeti borbi protiv svih oblika protupravnog ponašanja na nogometnim stadionima, od rasizma preko drugih oblika diskriminacije do navijačkog nasilja.

Ovakve se tribine priželjkuju

Nakon igrača i trenera svih hrvatskih prvoligaša, kampanji su se priključili i hrvatski reprezentativci. Predvođeni kapetanom Darijom Srnom, Vatreni su poslali jasne poruke kakve tribine priželjkuju – tribine bez nasilja, uništavanja, rasizma, ksenofobije i drugih oblika diskriminacije.

Tribine na kojima se pjeva i na kojima se bodri 90 minuta, na kojima se poštuju protivnici, službene osobe i drugi navijači.

Pozitivna i zdrava atmosfera na tribinama je sigurno zajednička želja svih sudionika hrvatskog nogometa – od klubova i Saveza preko igrača i trenera do medija, gledatelja, navijača i cijele javnosti.”