Fiorentinin trener kaže da bi suci trebali više poštovati Nikolu Kalinića (o čijim krvavim koljenima se i danas priča)

'On se mnogo kreće i trpi mnogo udaraca', kaže Paulo Sousa

Fiorentina's forward from Croatia Nikola Kalinic (R) fights for the ball with Roma's defender from Germany Antonio Rudiger during the Italian Serie A football match Fiorentina vs AS Roma on October 25, 2015 at the Artemio Franchi stadium in Florence. AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI
FOTO: AFP

Drugo mjesto ljestvice najboljih strijelaca talijanskog nogometnog prvenstva trenutačno zauzima Fiorentinin hrvatski napadač Nikola Kalinić. Devet pogodaka stoji uz njegovo ime nakon dvanaest odigranih ligaških utakmica, a samo je jednoga više postigao lider ljestvice, Napolijev Gonzalo Higuain.

U posljednje tri ligaške utakmice u kojima je nastupio napadač hrvatske nogometne reprezentacije postigao je četiri gola, od čega dva u posljednjem kolu i 2-2 remiju kod Empolija.

Zaljubljen u nogomet

Uslijedili su ogled protiv Basela u Europskoj ligi, asistencija u njemu i rekord koji mora boljeti. Naime, prekršajem je u toj utakmici Kalinić bio zaustavljen čak deset puta, a društvene mreže preplavljene su bile slikama njegovim pretučenih koljena. Morao se na to osvrnuti i njegov trener Paulo Sousa:

“Nikola je igrač koji je zaljubljen u nogomet i koji se mnogo kreće. Zbog toga i trpi mnogo udaraca. Sudačka pravila su jasna, ali potrebna je veća dosljednost u njihovoj primjeni i poštovanje prema igračima.”