Ajla Tomljanović slavila u četvrtfinalu Tokija, izborivši drugo polufinale u 2015.

Protivnica će joj biti Belgijka Yanina Wickmayer, 86. na svijetu

INDIAN WELLS, CA - MARCH 11: Ajla Tomljanovic of Croatia hits a forehand in her match against Irina Falconi during the BNP Parisbas Open at the Indian Wells Tennis Garden on March 11, 2015 in Indian Wells, California.
FOTO: AFP

Ajla Tomljanović je stigla do svog drugog polufinala na WTA turnirima u 2015. godini nakon što je u petak u četvrtfinalu Japan Opena u Tokiju svladala 3. nositeljicu Amerikanku Madison Brengele s 1-6, 6-3, 6-4.

Tako je turnir u Tokiju prije polufinala ostao bez sve četiri najbolje rangirane igračice u ždrijebu. Hrvatica s boravištem u Brisbaneu treći je put zaredom, a drugi put ove godine, uspjela pobijediti 25-godišnju Amerikanku te se po prvi put nakon proboja do finala turnira u Pattayi u veljači, izboriti za mjesto u polufinalu na WTA turniru.

Tamo će joj se suprotstaviti još jedna 25-godišnjakinja, Belgijka Yanina Wickmayer (WTA – 86.) koja je u četvrtfinalu također preokretom i u tri seta stigla do pobjede nad Ukrajinkom Katerinom Bondarenko. Tomljanović i Wickmayer će to biti prvi međusobni dvoboj.

WTA Tokio – četvrtfinale:

AJLA TOMLJANOVIĆ (HRV/7) – Madison Brengle (SAD/3) 1-6, 6-3, 6-4

Yanina Wickmayer (Bel) – Katerina Bondarenko (Ukr) 3-6, 6-3, 6-4