Nekad je nužno odabrati stranu

All-Star utakmicu NBA lige vodit će trener druge momčadi Zapada i trener koji je vodio momčad u tri utakmice

Sastave obično vode glavni treneri najboljih momčadi konferencija

East NBA All Star  LeBron James (Cavaliers) goes to the basket during the 64th NBA All-Star Game at Madison Square Garden in New York  February 15, 2015.    AFP PHOTO /  TIMOTHY  A. CLARY / AFP / TIMOTHY A. CLARY
FOTO: AFP

Treneri NBA momčadi San Antonio Spursa Gregg Popovich i Cleveland Cavaliersa Tyronn Lue s klupe će voditi sastave Zapadne i Istočne konferencije u nadolazećoj revijalnoj All-Star utakmici košarkaša. Igra se ona 14. veljače u torontovom Air Canada centru i prva je ikad koja će se održati izvan granica Sjedinjenih Američkih Država.

Pravo vođenja revijalnih sastava imaju oni glavni treneri momčadi koje ostvare najbolji omjer pobjeda i poraza u konferenciji u dijelu sezone zaključno s dva tjedna prije All-Star utakmice, ali samo ako i godinu dana ranije nisu vodili igrače tijekom revijalnog susreta.

Tyron Lue ostvario 66.6 posto pobjeda u karijeri

Zamjenski trener Golden State Warriorsa Luke Walton ostvario je s momčadi omjer 39-4 do 22. siječnja prije no što se na klupu vratio Steve Kerr. Unatoč tome što aktualni prvaci imaju najbolji omjer (41-4), Kerr ne konkurira za vođenje sastava Zapadne konferencije jer je isti vodio prošle godine. To je pravo stoga, po četvrti puta u karijeri, pripalo glavnom treneru San Antonio Spursa Greggu Popovichu, odnosno vodećem strategu sastava omjerom (31-7) drugoplasirane momčadi konferencije.

Najbolje što nudi Istok lige u All-Star utakmicu povest će Tyronn Lue čiji su Cleveland Cavaliersi ostvarili 32-12. Inače, Lue je momčad naslijedio 22. siječnja nakon otkazivanja suradnje Davidu Blattu, a budući da trenera na revijalni ogled šalje klub s najboljim omjerom, a ne može ga izboriti trener koji je to ostvario, jasno je da će Lue, čiji omjer na klupi Cavsa iznosi 2-1, put Toronta.