Andrija Žižić je odigrao sjajnu utakmicu (i produžetak) te odveo Cibonu do pobjede u FIBA Europa kupu

Andrija Žižić je ubacio 23 poena, od čega pet u produžetku

16.12.2015., KC Drazen Petrovic, Zagreb - Top 32 FIBA Europe Cup, Grupa S, KK Cibona - CS Energia Targu Jiu. Andrija Zizic, Callistus Eziukwu.
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Košarkaši Cibone uspješno su započeli drugi krug natjecanja u FIBA Europa kupu; slavili su pobjedu protiv rumunjske Energije 93-88, a do nje su igrači Damira Mulaomerovića stigli u produžetku ogleda.

Mogla je Cibona i ranije riješiti pitanje pobjednika u svoju korist, međutim prednost 81-74 koju su imali nešto manje od tri minute prije kraja utakmice anulirana je serijom gostujuće momčadi 7-0 (koji su imali i šut za pobjedu), te se pitanje pobjednika rješavalo u dodatnom vremenu kojeg je hrvatska momčad dobila s 12-7 u svoju korist.

Dobra partija Andrije Žižića

Najbolji kod Cibone bio je Andrija Žižić s 23 poena (šut 9-12) i pet skokova, a svakako treba spomenuti i da je ubacio pet koševa u produžetku utakmice. Jednako učinkovit bio je i James Florence (šut 7-18) koji je napadački učinak ‘podebljao’ s pet asistencija. Marko Jagodić-Kuridža ubacio je devet koševa, ali uz čak petnaest uhvaćenih lopti pod obručima.

Slijedi gostovanje u Litvi

Najviše je u redovima poražene momčadi pokazao Lamont Mack s 23 poena.

Sljedeću utakmicu u natjecanju Cibona igra 6. siječnja u Litvi, a suparnik je momčad Pieno Žvaigždes. Podsjetimo, u prvoj utakmici skupine S u utorak je Le Havre slavio upravo protiv tog litavskog sastava rezultatom 96-84.