Ante Čačić čini se da je donio konačnu odluku o slučaju Lovren (a ona se igraču baš neće svidjeti)

'Nadam se da će Lovren zrelo prihvatiti moju odluku', izjavio je Čačić

Dejan Lovren
FOTO: PIXSELL

Hrvatski izbornik Ante Čačić na službenim je stranicama Hrvatskog nogometnog saveza objavio svoj stav o “slučaju Lovren”. Branič hrvatske reprezentacije izjavio je, između ostalog, kako neće putovati na EURO ukoliko ne bude igrao u prvih 11, što je, dakako, bio izravni udar na izbornikog autoritet.

Nakon što je ponovio kako su “razgovarali iskreno i otvoreno o njegovom statusu u reprezentaciji, utakmici u Mađarskoj i intervjuu u kojemu je izrazio svoje nezadovoljstvo”, Čačić je dao naslutiti da Lovrena ipak neće voditi u Francusku.

Nema mjesta ultimatumima

“Rekao sam već pri inauguraciji na izborničku poziciju da je hrvatska reprezentacija ispred svakog pojedinca. Od tog stava neću odstupiti ni za koga. U hrvatskoj svlačionici nema mjesta ultimatumima , mora postojati respekt prema hrvatskom dresu, suigračima i izborniku. Time sam sve rekao”, izjavio je Čačić ne otkrivajući detalje.

“Smatram da je džentlemenski da ti pojedinačni razgovori ostanu između sudionika i da se to ne iznosi u medije i pred javnost. Iako je razumljiv interes medija za ovu situaciju, detalji o kojima smo razgovarali trebaju ostati između nas.”

Na kraju, Čačić je poručio:

‘Želim mu sve najbolje u Liverpoolu’

“Pred Dejanom su najbolje nogometne godine. Igra dobro u Liverpoolu i želim mu da tako i nastavi. Nadam se da će zrelo prihvatiti ovu odluku i uvidjeti da se i najveći nogometaši prvenstveno stavljaju u službu kolektiva, a tek onda razmišljaju o sebi. Jedino je takav pristup prihvatljiv za hrvatskog reprezentativca i s takvim bi razmišljanjem za njega bilo mjesta među Vatrenima u budućnosti.”