Ante Čačić objavio popis imena igrača koji idu na Europsko prvenstvo u Francusku

Trojica igrača neće ići na Euro

20.05.2016., Zagreb, stadion Maksimir - Trening hrvatske nogometne reprezentacija na pomocnom igralistu Hitrec Kacian. Izbornik Ante Cacic.
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić objavio je konačan popis od 23 nogometaša koji će putovati u Francusku na Europsko prvenstvo, piše net.hr.

“Nadam se da će igrači shvatiti da je put na Euro velika nagrada. Odrekli smo se tri igrača. Odluka nije bila lagana. Svi igrači su zaslužili biti ovdje. Iskusniji igrači su pohvalili kvalitetu priprema i složili se da su na njima bili svi igrači koji to zaslužuju”, kazao je Čačić.

Izbornik je naveo i trojicu igrača koji neće ići u Francusku, to su: Duje Ćaleta Car, Domagoj Antolić i Alen Halilović. “Antoliću je bolje otići na pripreme s klubom, s obzirom da će teško izboriti mjesto u veznom redu, a uskoro ionako imamo novu akciju, početak kvalifikacija za SP u Rusiji. Ispred mladog ofenzivca Halilovića je sjajna karijera i smatram da je bolje da se odmori i pripremi za nove izazove. Znam da svi žele ići na EP, ali mora prevladati razum. Nisam pod pritiskom, ali kao netko tko je svaki dan s momčadi imam najbolji uvid u igrače i mogu se pogledati u ogledalo”, objasnio je svoju odluku Čačić.

Najmanja šteta

”Morao sam gledati gdje je najmanja šteta, a najveća korist da netko bude s nama 10, 15 ili više dana, a da ne igra. Ćorić i Rog su dobili prednost u odnosu na Halilovića i Antolića jer sam se vodio time kojima od ovih igrača će više štetiti boravak i neigranje u Francuskoj od onih kojima to neće predstavljati problem. Također, ovime sam htio nagraditi Ćorića i Roga za odličnu sezonu i zalaganje tijekom pripremnog razdoblja”, rekao je Čačić.

Na novinarsko pitanje što je s Vedranom Ćorlukom, koji je šepao na treningu, odgovorio je: “Dobio je jedan nezgodan udarac u stopalo i nadam se da će sve biti u redu. Sutra ide na magnetsku rezonancu pa ćemo znati više”, rekao je.

Evo popisa igrača:

Vratari: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka)

Braniči: Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Darijo Srna (Šahtar), Šime Vrsaljko (Sassuolo), Gordon Schildenfeld (Dinamo Zagreb), Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Ivan Strinić (Napoli)

Vezni igrači: Mateo Kovačić (Real Madrid), Luka Modrić (Real Madrid), Marcelo Brozović (Inter), Ivan Rakitić (Barcelona), Milan Badelj (Fiorentina), Marko Rog (Dinamo Zagreb), Ante Ćorić (Dinamo Zagreb), Ivan Perišić (Inter)

Napadači: Marko Pjaca (Dinamo Zagreb), Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Duje Čop (Malaga), Andrej Kramarić (Hoffenheim)