Arsenal je stigao do prve pobjede, a mnogi zasluge za to pripisuju sucu utakmice

Arsenal je startao bez ijednog domaćeg nogometaša i to 137. puta u Premierligi

Referee Lee Mason speaks to Arsenal's French midfielder Francis Coquelin (L) during the English Premier League football match between Crystal Palace and Arsenal at Selhurst Park in south London on August 16, 2015. Arsenal won the game 2-1. AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
FOTO: AFP

Nogometaši Arsenala stigli su u nedjelju do premijerne pobjede u engleskom prvenstvu nakon što su na gostovanju kod Crystala Palacea slavili 2-1 pobjedu u 2. kolu Premierlige.

Sjajan gol Oliviera Girouda i precizan dalekometni prizemni udarac Joela Warda označili su ono najvažnije u prvome poluvremenu utakmice na Selhurst Parku, da bi Damien Delaney nespretnom reakcijom zabio u vlastitu mrežu za tri boda sastava kojeg vodi Arsene Wenger.

https://www.dailymotion.com/video/x31w78t_crystal-palace-vs-arsenal-1-2-all-goals-highlights-2015_sport

Özil i Mason

Mnogi nakon utakmice, pak, pričaju o sjajnoj igri Mesuta Özila koji asistirao kod prvog pogotka momčadi, ali i izvrsno igrao za Arsenal cijelu utakmicu. Loptu je suigračima pokušao dodati u 55 prilike, a u tome nije uspio samo jednom.

Priča se i o glavnom sucu Leeju Masonu koji je propustio iz utakmice isključiti već opomenutog Francisa Coquelina nakon starta na Wilfriedu Zahi, ali i još nekoliko grubih prekršaja.

https://twitter.com/themartinsamuel/status/632911426055741440

Dodajmo da je ovo bila Arsenalova 137 utakmica u Premierligi u koju su startali sa jedanaest stranaca. Usporedbe radi, sve druge momčadi u ligi zajedno su to napravile 37 puta manje.