Arsenal konačno potvrdio da u njegove redove dolazi Petr Čech (koji će biti prvi golman sljedeće sezone)

Češki golman stiže iz Arsenalovog velikog rivala Chelseaja

FOTO: arsenal.com/Screenshot

U ponedjeljak je stigla i službena potvrda, češki golman Petr Čech novi je igrač londonskog Arsenala, u koji dolazi iz njihovog gradskog rivala Chelseaja. Transfer su Topnici potvrdili na svojoj stranici, a očekuje se da će 33-godišnji golman biti prvi izbor trenera Arsenea Wengera na vratima Arsenala.

Češki golmanu će konkurenti biti poljski golman Wojciech Szczęsny i Kolumbijac David Ospina, ali je izgledno da će Čech biti prvi izbor na vratima Topnika koji se sljedeće sezone namjeravaju boriti za naslov u engleskom prvenstvu.

Nije poznato koji će broj Čech nositi na dresu u svojem novom klubu, a iz Arsenala su poručili da će to naknadno objaviti. Smatra se da se vrijednost tranfera kreće između 10 i 15 milijuna funti.

Podsjetimo, o Čechovom transferu iz Chelseaja u Arsenal već se dugo pričalo, a to je sad konačno dobilo i službenu potvrdu. U medijima se spominje da će se nakon Čechovog transfera londonski klub okrenuti Juventusovom veznjaku Arturu Vidalu, kojim bi dodatno osnažili tim i postali jedan od glavnih favorita za naslov.

https://twitter.com/FootballVines/status/615534001076469760