Arsenal-Liverpool 0-0: Gosti s Lovrenom osvojili vrijedan bod za treće mjesto

Izvrsno su odigrali vratari obje momčadi, Arsenalov Čech i Liverpoolov Mignolet

FOTO: AFP

Nogometaši Arsenala odigrali su 0-0 na svojem terenu s Liverpoolom u zadnjoj utakmici trećeg kola Premier lige. Iako su domaćini imali brojne prilike, obrana Liverpoola je izdržala, a njen član je bio i hrvatski reprezentativac Dejan Lovren koji je odigrao cijeli susret i jednom opasno zaprijetio golu Topnika.

Arsenalov napadač Aaron Ramsey je u 10. minuti čak i postigao pogodak, ali ga je sudac poništio zbog navodnog zaleđa, no usporena snimka je pokazala da je domaća momčad vrlo vjerojatno oštećena tom odlukom. Arsenalu je prijetilo da po treći put u povijesti izgubi prve dvije domaće utakmice, što im se posljednji put dogodilo u ’30-im godinama 20. stoljeća.

Nakon tri kola Liverpool se nalazi na 3. mjestu ljestvice sa sedam bodova koliko imaju još i Leicester City i Manchester United. Na vrhu je Manchester City s maksimalnih devet bodova i gol razlikom 8-0. Arsenal se nalazi na 9. mjestu s četiri boda iz dvije utakmice.

Izvrsne nastupe su ostvarili vratari obje momčadi, Arsenalov Petr Čech i Liverpoolov Simon Mignolet, koji su u nekoliko navrata izvrsnim reakcijama očuvali svoje mreže netaknutima. Ovo je bila prva utakmica od 1999. godine između Arsenala i Liverpoola koja je završila bez golova, a od tad su odigrane 42.