Asafa Powell obećao je napasti Boltov rekord na Hanžeku

'Očekujte rezultat 9-nešto, to mogu jamčiti', najavio je Powell

01.09.2015., Zagreb -  Asafa Powell sletio u zagrebacku zracnu luku letom iz Dohe. Asafa Powell, bivsi svjetski rekorder i sprinter s najvise utrka ispod 10 sekundi na 100 metara, i ove ce godine nastupiti na Hanzekovicevom memorijalu. Photo: Goran Jakus/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Bivši svjetski rekorder na 100 metara Jamajčanin Asafa Powell utorak je sletio u Zagreb i to tjedan dana prije početka atletskog mitinga na Mladosti. Sprinter s najviše utrka ispod 10 sekundi na 100 metara u povijesti atletike dobro se sjeća prošlogodišnje utrke na Hanžeku koju je remetila kiša.

“Lani sam vam obećao da ću napadati Boltov rekord mitinga, ali nas vrijeme nije poslužilo, pa nisam bio ni blizu tih 9.85. No, uistinu sam se prošle godine dobro zabavio u Zagrebu i drago mi je što sam opet ovdje. U dobroj sam formi i očekujem brzu utrku u utorak,” kazao je 32-godišnji Jamajčanin koji je na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Pekingu osvojio zlatnu medalju u štafeti 4×100 m s Jamajkom.

Sunčano vrijeme? Odlično

Razveselio se kada je čuo da je vremenska prognoza za utorak odlična.
“Kažete da će biti sunčano vrijeme? Odlično. Ne mogu vam, dakako, obećati da ću sigurno srušiti Usainov rekord, ali da ćemo ga žestoko napasti, s rezultatom 9-nešto, to vam mogu jamčiti!“, rekao je dobro raspoloženi bivši svjetski rekorder, kojeg u srijedu u 10 sati očekuje inspekcija staze na stadionu Mladosti u društvu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i najbolje svjetske diskašice Sandre Perković.

Powell je držao svjetski rekord na 100 metara od lipnja 2005. do svibnja 2008. U Ateni 2005. je istrčao 9.76, a u rujnu 2007. je popravio rezultat na 9,74. Bio je svjetski rekorder do svibnja 2008. kada je Usain Bolt u New Yorku istrčao vrijeme 9.72. Sadašnji Boltov i svjetski rekord iznosi 9.58.