Atletičarka izbjegla diskvalifikaciju, iako je u cilj ušla u krivoj stazi

Jamajčanka Veronica Campbell-Brown u utrci na 200 m 'izletjela' u krivu stazu

Jamaica's Veronica Campbell-Brown (2nd-R) runs in the same lane as Britain's Margaret Adeoye (R) next to Trinidad and Tobago's Semoy Hackett and China's Liang Xiaojing (L) during the women's 200 metres athletics event at the 2015 IAAF World Championships at the "Bird's Nest" National Stadium in Beijing on August 26, 2015.  AFP PHOTO / PEDRO UGARTE
FOTO: AFP

Dvostruka olimpijska pobjednica na 200 metara, Jamajčanka Veronica Campbell-Brown, izbjegla je diskvalifikaciju u kvalifikacijama na 200 metara na Svjetskom prvenstvu u Pekingu, iako je u cilj utrčala u krivoj stazi.

Campbell-Brown je startala u petoj stazi, ali je u zavoju ‘izletjela’ u šestu, u kojoj je trčala Britanka Margaret Adeoye.

“Pomogla mi je trčanjem ispred mene i ne žalim se,” kazala je Adeoye za BBC nakon utrke.

Jamajčanka neće biti kažnjena jer prema pravilu 164.3 Svjetske atletske federacije (IAAF) rezultat atletičara koji je trčao u krivoj stazi može ostati ako s time nije stvorena prednost niti je zasmetao drugim atletičarima.
Campbell-Brown je osvojila prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini, a i Adeoye se kvalificirala za nastavak natjecanja.