Badelj tvrdi da je Kalinić (trenutno) bolji od Higuaina, a kaže da ćemo na Euru pokušati ponoviti uspjeh iz 1998.

'Poznajem ga iz dana kad sam igrao za Dinamo i nadmašio je očekivanja'

Juventus' French midfielder Patrice Evra (R) fights for the ball with Fiorentina's Croatian midfielder Milan Badelj during the Italian Serie A football match between Juventus and Fiorentina on April 29, 2015 at the "Juventus Stadium" in Turin.
FOTO: AFP

Vezni igrač Fiorentine i hrvatske reprezentacije Milan Badelj izjavio je u intervjuu za Corriere dello Sport da je njegov suigrač Nikola Kalinić ove godine bolji od argentinskog napadača Gonzala Higuaina. Također, progovorio je o promjenama u klubu koje su došle s novim trenerom Paulom Sousom.
“Psihološkli se puno toga promijenilo, ali ne volim uspoređivati trenere jer su i Sousa i Montella dobri i od svakog sam dosta naučio. Paulo mi je dao samopouzdanja i stimulira me. On nikada nije zadovoljan i to mi se sviđa”, rekao je Badelj te je prokomentirao činenicu da se Fiorentina nalazi na vrhu Serie A.

Na vrhu Serie A

“To je poput sna, ali nas ne smije omesti. Puno je toga pred nama”, dodao je veznjak pa se osvrnuo na pitanje o tome tko je bolji Higuain ili Kalinić.

“Na papiru Higuain, ali je Kalinić bolji ove godine. Poznajem ga iz dana kad sam igrao za Dinamo i nadmašio je očekivanja. Možda je prerano otišao u Englesku. Na kraju je završio u Ukrajini, u ligu koju malo ljudi prati i cijeni”, rekao je Badelj pa je nastavio.

https://www.youtube.com/watch?v=SCen7u_sUUE

Zahvala Talijanima

“Kalinić je jednostavan momak, koji voli obiteljski život. U večeri kad je zabio hat-trick na San Siru bili smo u vlaku i on je bio tih i miran, kao da nije zabio tri gola Interu”, dodao je Badelja te se na kraju intervjua zahvalio talinaskoj reprezentacji na pobjedi protiv Norveške.

“Želim se zahvaliti Italiji i pobjedničkom mentalitetu izbornika Contea. Sada kada smo se kvalificirali nastojat ćemo ponoviti uspjeh sa Svjetskog prvenstva 1998. ili Eura 2008. kada smo došli do četvrfinala. Italija može doći daleko iako nemaju više igrača poput Pirla od prije par godina ili Baggia”, završio je Badelj.