Bale je navodno razmišljao o odlasku u Manchester, a britanski mediji sada su otkrili zašto je odustao do toga

Times i Independent donijeli su sličnu priču na svojim naslovnicama

Real Madrid's Welsh forward Gareth Bale (L) celebrates with Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric after scoring during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) final "Clasico" football match FC Barcelona vs Real Madrid CF at the Mestalla stadium in Valencia on April 16, 2014. AFP PHOTO/ LLUIS GENE
FOTO: AFP

Dva britanska dnevna lista, Independent i Times, osvrnuli su se na mogući transfer Garetha Balea iz Real Madrida u Manchester United. Prema njima, Velšanin je prošlog ljeta razmišljao o povratku u Premier ligu, no zbog loše forme momčadi Louisa van Gaala to sada više nije opcija.

Nesigurnost u klubu

“Balea sada manje privlači ideja prelaska na Old Trafford nego u kolovozu. Osim što je zabrinut nesigurnošću trenerske pozicije i mogućim neigranjem u Ligi prvaka, zabrinut je i stilom igre koju Nizozemac provodi posljednjih 18 mjeseci”, piše Rory Smith iz Timesa. Slično tvrde i Ian Hebert i Mark Ogden iz Independenta.

“Gareth Bale ozbiljno je razmišljao o prelasku u Manchester United kada je klub na ljeto Real Madridu ponudio rekordnih 100 milijuna funti. No, smatra se da je odustao od ideje zbog stanja u klubu”.

https://www.youtube.com/watch?v=O6sJXSd85gU

U međuvremenu, i da je postigao sporazum s Manchester Unitedom, problem bi predstavljala klauzula iz njegova ugovora prilikom odlaska iz Tottenhama u Madrid. Naime, Real prema njemu mora informirati Spurse ako namjeravaju prihvatiti ponudu nekog drugog premierligaškog kluba.

Kako je objavio Football Leaks, Spursi bi u tom slučaju imali pravo prvokupa te bi u roku od 72 sata imali priliku za ponuditi isti iznos. Spursi, navodno, ovo pravo mogu koristiit do 30. lipnja 2019. , a ne odnosi se na klubove iz ostalih liga.