Balić prije zadnje utakmice u karijeri rekao je da doktori ne znaju u kakvom je stanju i da više ne želi igrati

Najbolji hrvatski rukometaš analizirao je svoju karijeru

FOTO: AFP/AFP

Najbolji hrvatski rukometaš u povijesti, Ivano Balić, 5. lipnja odigrat će zadnju utakmicu u karijeri, a uoči nje progovorio je o svojem oproštaju i analizirao svoje igračko razdoblje.

O svojoj oproštajnoj utakmici, koju će odigrati kao igrač Wetzlara protiv Göppingena, rekao je: “Bit će jako puno emocija. Ovo je bio posao koji sam najviše volio. To je bio moj život 20 godina. Nadam se da ću preživjeti dan prije oproštajne utakmice i ceremoniju nakon utakmice. Tako da svi možemo proslaviti kraj moje sezone i kraj moje karijere i otići svi sretni i zadovoljni kući”, izjavio je za Večernji list.

Doktor ne zna kako se osjeća

Balić je zatim rekao koje trenutke u svojoj karijeri smatra najboljima: “Zlatna medalje na Svjetskom prvenstvu u Portugalu i na Olimpijskim igrama u Ateni s hrvatskom reprezentacijom vjerojatno su moji najveći uspjesi u karijeri, ali kad bih želio najbolje opisati što izdvojiti, rekao bih period između 2003. i 2008. godine jer tad sam igrao najbolji rukomet u karijeri”, otkrio je.

Obrazložio je i zašto odlazi u igračku mirovinu. Naime, liječnik u njegovom klubu rekao je kako smatra da bi Balić mogao igrati još deset godina, no hrvatski igrač se s tim ne slaže: “Doktor ne zna u kakvom je stanju moje tijelo kad se probudim ujutro. Profesionalna karijera ostavlja traga kao i stari automobili. Nemam vidljivih ozljeda, ali ujutro jedva ustanem iz kreveta, sve me boli”, otkrio je.