Bandić najavio Hanžekovićev memorijal (i rekao da će ostati među najboljima na svijetu)

`Hanžek će biti prioritetna sportska priredba u Zagrebu`, rekao je gradonačelnik

FOTO: PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je Hanžekovićev memorijal koji će početi 8. rujna ove godine i najavio da će on ostati među najboljim mitinzima na svijetu.

Zagrebački prioritet

“Hanžekovićev memorijal ostaje među najboljim svjetskim mitinzima. I bit će tako sve dok imamo Sandru, Blanku, Anu, Andreu, Stipu i ostale naše svjetske klase. Mnoge bi veće i bogatije zemlje bile sretne da imaju takve talente, no imamo ih mi. I zato našim sugrađanima moramo omogućiti da ih gledaju na domaćem mitingu, u najjačoj svjetskoj konkurenciji. Dok sam ja tu, Hanžek će biti prioritetna sportska priredba u Zagrebu, uz Snježnu kraljicu i teniski turnir Zagreb Indoors”, prenosi Bandićevu izjavu Večernji list.

Direktorica mitinga nakon šest godina više nije Ivana Brkljačić koja je o svojoj novoj funkciji rekla: “Mislim da sam napravila sve što sam mogla dok sam obnašala posao direktorice mitinga. Sada sam projekt menadžerica mitinga.”

Memorijal Ivana Ivančića

Brkljačić je zatim progovorila detaljnije o samom mitingu, a i jednom natjecanju prije njega na kojem će biti biti velika imena: “Ove će godine kuglu pokraj fontana dan prije mitinga bacati i atletičarke i atletičari. To natjecanje 7. rujna održat će se pod nazivom Memorijal Ivana Ivančića, u spomen na našeg proslavljenog trenera, a sudjelovat će najbolji svjetski bacači kugle – Joe Kovacs, Christian Cantwell, naši Stipe Žunić, Marin Premeru, Nedžad Mulabegović“, završila je.