Barcelona u drugom dijelu uspjela probiti Arsenalovu obranu i slavila 2-0, Juventus izvukao 2-2 protiv Bayerna

Uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka ove momčadi igraju 16. ožujka

Bayern Munich's German midfielder Thomas Mueller (C) celebrates with teammates after scoring a goal during the UEFA Champions League round of 16 first leg football match between Juventus and Bayern Munich at the Juventus Stadium in Turin on February 23, 2016.  AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / AFP / OLIVIER MORIN
FOTO: AFP

Nogometaši Barcelone ostvarili su važnu pobjedu (2-0) kod Arsenala u prvoj utakmici osmini finala Lige prvaka i vrlo su blizu ulaska u sljedeći krug natjecanja. Bayern s gostovanja u Torinu kod Juventusa u Njemačku odlazi s povoljnim rezultatom (2-2), a prema statistici Lige prvaka, 80,6 posto momčadi koje su imale 2-2 iz prvih utakmica kao gost, prolazile su u sljedeći krug.

Dvostruki strijelac za Barcelonu bio je Leo Messi (71, 84-pen), dok je Ivan Rakitić odigrao cijeli susret za goste. Nakon prvog dijela u kojem su gosti iz Španjolske imali 71 posto posjed lopte, ali bez upućenog udarca u okvir, nastavak je donio konkretniju Barcelonu.

Protunapad Barcinog trojca i jedanaesterac

Barcelona je povela u 71. minuti nakon fantastičnog protunapada u izvedbi Barcelonine tri zvijezde – Suarez je produžio do Neymara koji dodaje do Messija koji dovodi goste u vodstvo. Šest minuta kasnije Suarez pogađa vratnicu, a na 2-0 Messi je povisio u 84. minuti nakon jedanaesterca kojeg je skrivio Flamini, srušivši argentinskog igrača.

https://www.dailymotion.com/video/x3tvzoq_arsenal-0-2-barcelona-hd-all-goals-full-highlights-23-02-2016-hd_sport

U Torinu je odigrana utakmica u kojoj su domaćini došli do remija nakon 2-0 vodstva gostiju. Bayern je vodio 2-0 golovima Thomasa Müllera (43) i Arjena Robbena (55), a za Juventus su strijelci bili Paulo Dybala (63) i Stefano Sturaro (76). Mario Mandžukić je odigrao cijeli susret za Juventus protiv bivše momčadi u kojoj je igrao prije odlaska u Atletico Madrid, asistiravši Dybali za 1-0.

Uzvratne utakmice na rasporedu su 16. ožujka.

https://www.dailymotion.com/video/x3tvx80_juventus-fc-2-2-fc-bayern-munchen-hd-all-goals-and-highlights-23-02-2016-hd_sport