Barcelonin dribling nije prošao kod Fife. Turan mora čekati siječanj

Iz kluba tvrde da su krivo shvatili zabranu, pa je Fifa morala razjasniti situaciju

Barcelona's Turkish midfielder Arda Turan takes part in a training session at the Sports Center FC Barcelona Joan Gamper in Sant Joan Despi, near Barcelona on July 15, 2015. AFP PHOTO/ LLUIS GENE
FOTO: AFP

Barcelonin pokušaj registriranja Arde Turana prije siječnja završio je na očekivan način, odbijenicom. Španjolski prvak zatražio je od matičnog nogometnog saveza da u njihovo ime zatraži Međunarodnu nogometnu federaciju dozvolu za registriranje igrača koji bi zamijenio ozljeđenog Rafinhu. Zahtjev je odbijen.

Fifa je zabranila Barceloni registriranje igrača do siječnja sljedeće godine zbog potpisivanja ugovora s igračima mlađima od 18 godina. Unatoč zabrani, španjolski prvak doveo je, među ostalima, Ardu Turana iz madridskog Atletica, ipak vjerojatno svjestan da usluge pojačanja neće moći koristiti prije 2016. godine.

Krivo se shvatili

U klubu su pak, tvrde, smatrali da se kazna odnosi do kraja prijelaznog roka (31. kolovoza), i da je jedina zabrana s kojom se nose ona Španjolske lige koja brani registriranje pojačanja prije otvaranja sljedećeg transfernog roka, a on je u siječnju.

Iznimka u pravilu može se dogoditi samo ukoliko klub zbog ozljede izgubi igrača na razdoblje ne kraće od pet mjeseci, a Barcelonin Rafinha izbivat će, najavljeno je, pola godine. Stoga su službeno pristupili Savezu (RFEF) i zatražili da Fifa razjasni situaciju. Ona je sada i razjašnjena, a Barcelona će morati još neko vrijeme pričekati prije no što navijačima pokaže svoje kupljene akvizicije, među njima i Turana.