Bejzbolašima Kansas Cityja potrebna je još jedna pobjeda kako bi postali najbolji u MLB-u

Sljedeća utakmica igra se u nedjelju u New Yorku

NEW YORK, NY - OCTOBER 31: Mike Moustakas #8 of the Kansas City Royals hits a hits an RBI single agianst Jeurys Familia #27 of the New York Mets in the eigth inning of Game Four of the 2015 World Series at Citi Field on October 31, 2015 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City.   Mike Stobe/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Momčad Kansas Cityja Royalsa koja je prošle godine poražena u velikom MLB finalu, tzv. “world series”, od San Francisco Giantsa, na korak je do osvajanja prvaka SAD-a u baseballu, nakon što je u subotu kao gost svladala New York Metse s 5-3 u četvrtoj utakmici finalne serije i sada vodi 3-1 u pobjedama.

Royalsi su nastup u ovogodišnjem finalu otvorili domaćom pobjedom 5-4 u dvoboju koji je trajao pet sati i završio tek u 14. izmjeni. U drugoj utakmici na svom terenu Royalsi su s uvjerljivih 7-1 nadmašili Metse. U noći s petka na subotu odigrana je prva utakmica u New Yorku, u kojoj su Metsi slavili s 9-3.

Royalsi slavili jednom, 1985. godine

Četvrta utakmica odlučena je u osmoj izmjeni, u kojoj su Royalsi izveli tri optrčavanja za konačnih 5-3, iako su Metsi nakon pet izmjena vodili 3-1.

Metsi će i u petoj utakmici, u nedjelju, biti domaćini, a pobjeda im je nužna kako bi zadržali izglede za osvajanje naslova. Ne uspiju li u petoj utakmici, Royalsi će imati priliku do svog drugog naslova u povijesti, a prvog nakon 1985. godine, doći pred svojim navijačima, s obzirom na to da su domaćini u mogućoj šestoj i sedmoj utakmici finala.