Nekad je nužno odabrati stranu

Benitez u srijedu preuzima Real, a Ramos kritizira Pereza zbog Ancelottija

Smatra kako nije siguran da je to bila dobra odluka te da bi on drugačije postupio

Real Madrid’s defender Sergio Ramos (L) vies with Atletico Madrid’s Croatian forward Mario Mandzukic during the UEFA Champions League quarter-finals second leg football match Real Madrid CF vs Club Atletico de Madrid at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on April 22, 2015. AFP PHOTO /
FOTO: AFP/AFP

Samo nekoliko sati nakon što je Rafael Benitez javno priznao da će preuzeti klupu Real Madrida, stižu i prve reakcije. Navijači su putem ankete koju je proveo španjolski dnevnik AS poručili kako ga ne žele za trenera. Naime, samo 7,7 ispitanih je za Beniteza, dok je 29% anketiranih kao Ancelottijevog nasljednika poželjelo Jürgena Kloppa. Najviše ih se izjasnilo da bi bilo najbolje da je ostao Carlo Ancelotti(43,8%).

Ramos kritizira vodstvo kluba

Dugogodišnji branič Reala Sergio Ramos, prokomentirao je novosti iz kluba. Tako je prvo kritizirao odluku vodstva o smjeni dosadašnjeg trenera. Ramos smatra kako nije siguran da je to bila dobra odluka te da bi on drugačije postupio da je na mjestu predsjednika kluba.

– Ne odlučujem ja o tome, ali vjerojatno ne bih donio takvu odluku. Navijači će ga se sjećati kao sjajnog trenera koji nas je vodio do trofeja koje dugo nismo osvojili – izjavio je Ramos prije nego što je prokomentirao dolazak novog trenera.

– Ništa ne smijemo komentirati dok sklub službeno ne objavi ime novog trenera. Međutim, Benitez je veliki trener s mnogo iskustava iz Engleske, Španjolske i Italije – poručio je Ramos.

Predstavljanje u srijedu

Prema pisanju Marce, novi trener bi trebao biti predstavljen 3. lipnja. Ovaj Mandriđanin vraća se tako u rodni grad gdje je od 1993. do 1995. vodio drugu Realovu momčad. Trenerski put kasnije ga je vodio kroz niz klubova među kojima i Valenciju, Liverpool (s kojim je osvojio Ligu prvaka), Inter i Chelsea, prije no što se oprostio od Napolija i zaputio u avanturu o kojoj je vjerojatno sanjao od samih početaka trenerske karijere.