Benitez upravo potvrdio da nakon ove sezone odlazi iz Napolija. Slobodan je za dolazak u Real

Očekuje se da će Rafa Benitez zamijeniti Carla Ancelottija

FOTO: AFP/AFP

Španjolski trener Rafael Benitez objavio je na konferenciji za medije da na kraju sezone napušta svoj sadašnji klub, talijanskog prvoligaša Napoli. Ugovor mu je završavao na kraju ove sezone, a s talijanskim klubom ga neće produžiti.

Na konferenciji se nisu smjela postavljati pitanja o njegovoj budućnosti, a niti on sam nije otkrio gdje će biti sljedeće sezone, no svje je jasnije da će voditi Real Madrid, koji je trenutno bez trenera, a Benitez je glavni favorit za preuzimanje te pozicije.

https://vine.co/v/ebHaxAxBTMx

Na konferenciji su bili prisutni Aurelio De Laurentiis, predsjednik Napolija, i Benitez, trener prve momčadi, koji već danima slovi za najizglednijeg nasljednika otpuštenog trenera Reala Carla Ancelottija. Njegov odlazak iz talijanskog kluba treba gledati kao korak u tom smjeru.

Već je i Ancelottijev agent Ernest Bronzetti medijima potvrdio da je Benitez 99 posto Realov i sve osim upravo takvog raspleta može se tretirati kao iznenađenje.

Podsjetimo da je Ancelotti smijenjen nakon dvije godine rada u Madridu. Klubu je donio četiri trofeja, uključujući i Ligu prvaka, međutim, ove je sezone propustio u vitrine kluba staviti novi pokal. Koštalo ga je to raskida suradnje i klub se okrenuo potrazi novog rješenja. Ako je vjerovati agentima i medijima, brzo su ga i našli.