Podignuta optužnica protiv Karima Benzeme, zbog ucjene snimkom seksa prijeti mu pet godina zatvora

Mogao bi biti umiješan u odvojeni skandal vezan uz šverc kokaina

Real Madrid's French striker Karim Benzema leaves the court house in Versailles, near Paris, on November 5, 2015. Real Madrid striker Karim Benzema has admitted involvement in an alleged extortion case over a sex tape featuring fellow French international Mathieu Valbuena and appeared before judge today, legal sources said. The 27-year-old star told investigators he approached Valbuena about the tape on behalf of "a childhood friend."  AFP PHOTO / MATTHIEU ALEXANDRE
FOTO: AFP

Nogometaš madridskog Reala Karim Benzema proveo je noć u pritvoru u Versaillesu nakon uhićenja zbog sumnje da je ucjenjivao reprezentativnog suigrača Mathieua Valbuenu. Nekoliko sati kasnije pojavio se pred sucem, a AFP javlja da je protiv njega podignuta optužnica.

Podsjetimo, Benzema je u srijedu došao u policijsku postaju u Versaillesu gdje je odmah smješten u pritvor. Osumnjičen je da je s još nekoliko osoba, među kojima je navodno i umirovljeni nogometaš Djibril Cisse, ucjenjivao Valbuenu snimkom seksa.

Privođenje Karima Benzeme

Izostavljen s reprezentativnog popisa

“Karim nije sudjelovao ni u čemu za što je optužen, ni u ucjeni ni u iznudi. Sve to nema nikakvog smisla. Podizanje optužnice nije dokaz krivnje. Ovo je tek početak afere”, izjavio je nogometašev odvjetnik Sylvain Cormier.

Pritisak na suigrača

AFP navodi da je protiv Benzeme podignuta optužnica za pokušaj ucjene i sudjelovanje u zavjeri. Ako bude proglašen krivim prijeti mu najmanje pet godina zatvora. Francuski mediji pišu da je Benzema priznao kako je upleten u cijeli slučaj, ali tvrdi da je bio samo posrednik između trojice ucjenjivača, među kojima je i jedan njegov prijatelj iz djetinjstva, i Valbuene.

Napadač je navodno ustvrdio kako je samo savjetovao veznjaku Lyona da plati 100.000 eura kako snimka ne bi procurila, dok tužitelji tvrde da je radio pritisak na suigrača da ispuni zahtjev ucjenjivača.

Šverc kokaina

U međuvremenu je politički tjednik Le Point objavio da bi Benzema mogao biti umiješan u potpuno odvojeni skandal vezan uz šverc kokaina! Radi se navodno o jednoj od najvećih afera vezanih uz trgovinu drogom u francuskoj povijesti, a lokalni su mediji skandal nazvali Air Cocaine.

https://twitter.com/le_Parisien/status/662201410780532736/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/SocialRMadrid/status/662244293583765504?ref_src=twsrc%5Etfw