Berlusconi prodao 48 posto udjela vlasništva u Milanu (navodno za 480 milijuna eura)

Vijest je potvrđena zajedničkom izjavom Fininvesta i Taechaubola

Italian former Prime Minister Silvio Berlusconi attends the "Porta a Porta" TV show at the Rai 1 headquarters on May 22, 2014 in Rome.  AFP PHOTO / TIZIANA FABI
FOTO: AFP

Iako je proteklih dana odlučno demantirao mogućnost prodaje Milana, većinski vlasnik Silvio Berlusconi napravio je upravo to unovčivši manjinski udio. Ipak, zadržao je 52 posto dionica u svom vlasništvu, a ostalih 48 posto kupio je Tajlanđanin Bee Taechaubol.

Vijest je potvrđena zajedničkom izjavom Fininvesta, holdinga u vlasništvu obitelji Berlusconi, i Taechaubola, a njime je potvrđeno da “kontrola kluba ostaje u rukama predsjednika Silvija Berlusconija, koji će imati većinsko vlasništvo od 52 posto” udjela u klubu. “Konzorcij kojeg predstavlja Taechaubol steći će manjinski udio od 48 posto”.

Posao vrijedan 480 milijuna eura

Cijeli posao službeno će biti zgotovljen kroz sljedeća dva mjeseca, a pretpostavlja se da je, budući da Berlusconi klub procijenjuje na milijardu eura, vrijedan 480 milijuna.

– Posao mi dozvoljava da zadržim većinski udio i predsjedničko mjesto – potvrdio je Berlusconi vijest o prodaji udjela kluba i dodao:

– Netko tko tako dobro poznaje azijsko tržište na njemu će razviti komercijalan brend od kluba.

Moguć dolazak Mihajlovića

Mediji su iskoristili trenutak i upitali Berlusconija o mogućnosti da na klupu momčadi zasjedne Siniša Mihajlović, o čemu se ranije pisalo.

– Imam dobro mišljenje o njemu – odgovorio je Berlusconi.