Pogledajte dosta dramatične scene sukoba navijača Sarajeva i Lecha

Mediji javljaju da je ozlijeđeno 18 navijača i devetero policajaca

FOTO: Screenshot

Uoči dvoboja Sarajeva i Lecha iz Poznana došlo je do navijačkih sukoba u glavnom gradu BiH, javljaju tamošnji mediji. Oko 21 sat dvije su se navijačke skupine sukobile u Vogošći. Tko je izazvao tučnjavu nije poznato jer obje strane okrivljuju onu drugu. Prema nekim informacijama do sukoba je navodno došlo jer su gostujući navijači u alkoholiziranom stanju počeli vikati ‘ovo je Srbija’. BiH mediji također javljaju da je jedan poljski navijač uboden nožem u ruku te da je završio u bolnici, ali je ubrzo pušten.

Ozlijeđeni i policajci

Klix.ba piše da je u bolnicu primljeno ukupno 18 pacijenata nakon sukoba u Vogošći. Jedanaestero ozlijeđenih su državljani BiH, dok su njih sedmorica državljani Poljske. Trojica su teže ozlijeđeni te su zadržani u bolnici. Dvojica su zadobila teške ozljede glave, dok je treći zadržan zbog višestrukih natučenja. Sva trojica su državljani BiH.

https://www.youtube.com/watch?v=O1afOPmTCdY

Radio Sarajevo javlja da je u sukobima ozlijeđeno i devet policajaca, a slupano je i pet policijskih vozila, osam privatnih automobila i jedan autobus. Uhapšen je i jedan državljanin BiH. Neredima u sarajevskom naselju Vogošća prethodila je tučnjava na Bašćaršiji.

https://twitter.com/itsultralife01/status/620725534809550849

Sukobi u Vogošli okončani su u 1 sat iza ponoći, a iz Kliničkog bolničkog centra su na pitanje o ozlijeđenima pomalo dramatično poručili za Radio Sarajevo kako ‘trenutno u prijemnoj ambulanti imaju šest navijača koji konstantno krvare’.

https://www.youtube.com/watch?v=VZbf8_fVbno

https://www.youtube.com/watch?v=kxnJzgxTD4s