Bilić je demantirao Redknappa koji tvrdi da je u West Hamu ostao zbog novca

'Razlog je bio osjećaj pripadnosti West Hamu, ne novac. Njega bih ionako dobio"

West Ham United's Croatian manager Slaven Bilic gestures during the English Premier League football match between West Ham United and Chelsea at The Boleyn Ground in Upton Park, east London on October 24, 2015. AFP PHOTO / IAN KINGTON

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
FOTO: AFP

Nogometaši West Hama sučelit će se s Evertonovima u subotnjoj prvenstvenoj utakmici. Riječ je o ogledu dvaju klubova čiji je dres nosio Slaven Bilić, aktualni menadžer kluba sa Boleyn Grounda.

Bilić je za West Ham igrao od siječnja 1996. godine do ljeta sljedeće i premda je već u ožujku 1997. dogovorio prelazak u Everton, ostao je vjeren klubu do kolovoza. Bilo je onih koji su tvrdili da je to napravio zbog bonusa, a isto je u jednoj od svojih knjiga ustvrdio i Harry Redknapp, njegov tadašnji trener. Bilić tvrdi da je ta informacija netočna.

Pomoć suigračima

“Ne radi se o tome da sam bio neambiciozan ili da mi je manjkalo volje pokušati, no osjećao sam veliku pripadnost West Hamu. To je razlog zbog kojeg sam odbio ranije se priključiti Evertonu. Umjesto toga dogovorio sam transfer i ostao na Upton Parku do kraja sezone da bih suigračima pomogao u borbi za ostanak”, tvrdi Bilić u svojoj kolumni za Evening Standard i dodaje:

“Harry je u jednoj od svojih knjiga ustvrdio da sam ostao zbog bonusa, ali, vjerujte mi, to nije točno. Da sam i odlučio odmah preći u Everton, ja bih taj novac dobio. Možda bih i otišao da je klub bio u sredini ljestvice, no trebali su me a ja sam im dugovao.”

Povijest je nebitna

Što se subotnje utakmice tiče, Bilić podsjeća da je čuo podatak da je West Ham upisao samo jednu pobjedu protiv Evertona u sedamnaest posljednjih utakmica. Smatra da je taj podatak nevažan, kao što je nevažna prije poraza od Watforda bila činjenica da je West Ham slavio protiv Chelseaja, Liverpoola, Manchester City i Arsenala u ovoj sezoni.