Bilić je ispisao povijest i svjestan je toga. Kaže da je to bilo za navijače

'Ovo navijačima znači daleko više od samih bodova' siguran je Bilić

West Ham United’s Croatian manager Slaven Bilic gestures during the English Premier League football match between Arsenal and West Ham United at the Emirates Stadium in London on August 9, 2015. AFP PHOTO / IKIMAGES

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
FOTO: AFP

Navijačima kluba posvetio je Slaven Bilić pobjedu West Hama na Anfieldu, prvu gostujuću koju je ovaj klub ostvario nakon 14. rujna 1963. godine protiv Liverpoola.

“Osvojena su tri boda, ali ovo je jedna od onih utakmica koje navijačima znače daleko više od samih bodova. Prošle su 52 godine bez pobjede na ovom posebnom stadionu, a mi smo do nje došli sa stilom. Iznimno sam ponosan na igrače i na klub. Ovo je veliki stvar za navijače, o ovome će se pisati”, siguran je Bilić.

Autobus da, ručna ne

“Dopustili smo nekim njihovim igračima posjed lopte, ali ne i na svim dijelovima terena. Parkirali smo autobus, ali nismo povukli ručnu kočnicu. Jednostavno, samo smo se sjajno branili u trenucima igranja bez lopte. Kada tako radimo, onda smo dobri. Pobjeda je više logična no što je očekivana. Logična je upravo zbog te organizacije koju morate imati kada igrate protiv momčadi kao što su Arsenal i Liverpool. Kod kuće su vaši suparnici takvi i sama organizacija nije dovoljna, uz nju je potrebna i kvaliteta. Liverpool je ima, ali nije im bila dovoljno jer smo ih zatvorili.”

O crvenom kartonu strijelca drugog pogotka Marka Noblea Bilić je rekao:

“Meni je na to pitanje lako odgovoriti nakon što sam ponovno pogledao situaciju. O crvenom kartonu nema niti riječi i mislim da ćemo se žaliti na tu odluku. Moje je mišljenje da nije trebao biti isključen.”