Bilić je stigao nakon Benitezove odbijenice, tvrdi vlasnik West Hama

Bilićev bonus ovisi o mjestu ljestvice. Neće ga dobiti ne bude li klub barem osmi

FOTO: Daniel Kasap/PIXSELL

David Sullivan, jedan od dvojice vlasnika engleskog nogometnog Premierligaša West Hama, potvrdio je otočkim medijima da hrvatski stručnjak Slaven Bilić nije bio prvi izbor za trenera momčadi u nadolazećoj sezoni.

Bilić je na klupi ranije ovog mjeseca naslijedio Sama Allardycea, potpisavši trogodišnji ugovor s klubom za koji je 54 puta nastupio kao igrač. Sullivan je sada potvrdio da Bilić nije bio prva meta kluba koji je na toj poziciji želio Rafaela Beniteza, a uz koji su se vezala i imena Jürgena Kloppa, Davida Moyesa, Carla Ancelottija i Unaija Emeryja.

Benitez se ispričao

“Slaven zna što od njega očekujemo. Zna da neće dobiti bonus na plaću ne završi li klub na osmom mjestu ljestvice ili bolje plasiran od toga. Prihvatio je to. Inzistirali smo i na tome da ga imamo pravo otpustiti bez isplate ispadne li klub iz lige. Njegova je odgovornost da ne padne, ali on na to gleda kao na veliku priliku i ima nevjerojatno pozitivan stav”, izjavio je suvlasnik kluba čiju drugu polovicu u vlasništvu ima David Gold.

“Razgovarali smo s nekolicinom trenera prije no što je Slaven stigao na red i imali sve dogovoreno s Benitezom. Potom je on dobio poziv od Real Madrida, nama objasnio da je to njegov san i ispričao se što ondje odlazi. Ali, Slaven se ne treba osjećati loše zbog toga što nije bio prvi izbor. Dapače, rekao nam je da će nam dokazati da je trebao biti”, dodao je Sullivan.