Bilić nadmudrio engleske velikane i doveo Domingosa Quinu, buduću zvijezdu portugalske reprezentacije

Quina je u Chelsea stigao iz Benfice kad je imao 13 godina

West Ham United's Croatian manager Slaven Bilic gestures during the English FA Cup fourth round replay football match between West Ham United and Liverpool at The Boleyn Ground in Upton Park, east London, on February 9, 2016. / AFP / GLYN KIRK / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  /
FOTO: AFP

Slaven Bilić nadmudrio je engleske velikane u lovu na talentiranog mladog portugalskog reprezentativca. Talentirani Domingos Quina, 16-godišnji talentirani igrač Chelseaja i zvijezda U-17 portugalske reprezentacije odabrao je dolazak u West Ham, iako su za njega bili zainteresirani još Arsenal, Tottenham, Manchester United i Manchester City.

Quina je još prije tri godine stigao iz Benfice u Chelsea, kao 13-godišnjak. Porijeklom iz Gvineje Bisau, Quina je debitirao za portugalsku reprezentaciju i smatra se jednim od najnadarenijih igrača Starog kontinenta.

U West Hamu će prije dobiti priliku

Ofanzivni veznjak izabrao je dolazak u istočni London, jer je West Ham s Bilićem sjajna sredina za razvoj mladih igrača. K tome, u “čekićarima” će prije dobiti priliku zaigrati za prvu momčad nego što bi to mogao u nekoj od gore spomenutih momčadi.

Bilić doveo i Martineza

U tjedan dana, ovo je već drugi mladi igrač koji dolazi u West Ham. Bilićevu momčad izabrao je i jedan od najnadarenijih španjolskih igrača Toni Martinez (18) iz Valencije.

Ranije ove sezone, “čekićari” su iz Chelseaja povuki i tinejdžera Daniela Kempa.

Dolazak Quine mogao bi West Ham, ovisno u aneksima, koštati oko 2,5 milijuna eura. Ugovor vrijedi od 1. srpnja, ali mladi Portugalac dobio je dozvolu i već može trenirati sa svojim novi suigračima do kraja sezone.