Bilić smatra da bi bila sramota da je West Ham ispao od Maltežana

West Ham je u konačnici slavio boljim izvođenjem jedanaesteraca

FOTO: AFP/AFP PHOTO

Slaven Bilić, očekivano, nije bio prezadovoljan činjenicom da je West Ham tek nakon penala prošao u treće pertkolo Europske lige i to protiv objektivno slabije malteške Birkirkare. Poslije utakmice izjavio da njegovi igrači moraju učiti iz ovog neugodnog iskustva, ali se prvo osvrnuo na vrućine koja ih je zatekla na Malti.
“Vrućina je više utjecala na nas nego na njih, ali je i njima smetala jer niti oni ovdje nisu naviknuti na toliku vrućinu”, rekao je Bilić koji smatra da bi bila sramota da West Ham nije prošao dalje.

“Ovakve se stvari dešavaju u nogometu i bio bi velik udarac za nas da smo ispali. Bila bi to sramota, bez obzira na velike vrućine ili činjenicu da smo bili bez puno igrača. Previše smo energije prosuli u prvom poluvremenu, a razlog tomu je možda što nemamo iskustva u Europi”, prokomentirao je Bilić pa se osvrnuo na tijek utakmice.

Najbitniji prolaz

“Najvažnija je stvar da smo prošli dalje. Oni su bili bolji na početku i pritiskali su nas naprijed. Kasnije smo preuzeli kontrolu nad utakmicom, ali nismo stvarali prilike, iako smo stalno bili pred njihovim vratima”, rekao je bivši hrvatski izbornik nakon druge službene utakmice na klupi londonskog kluba. West Hamu su ovo, inače, prvi europski nastupi nakon devet godina, a tu je činjenicu istaknuo i njihov trener jer su u dvije utakmice zaradili isto toliko crvenih kartona.

“Igrali smo dva kruga i zaradili dva glupa isključenja. Nismo naviknuti igrati u Europi i u ovakvoj atmosferi. Moramo se prilagoditi jer ne smijemo nasjedati na provokacije. To će se ponoviti, 100 posto”, dodao je Bilić koji je ipak sretan što su sva petorica njegovih igrača bili precizni s bijele točke.

“Jedanaesterci su lutrija, ali su ih naši igrači izveli stvarno dobro. Vidio sam samopouzdanje u očima igrača kada sam ih upitao tko će ih izvoditi. Više od njih petorice ih je željelo izvesti. Imali smo samopouzdanja pa smo prošli dalje”, kaže bivši hrvatski izbornik. U nastavku natjecanja West Ham očekuje ogled protiv rumunjske Astre iz Giurgiua. Prva utakmica igra se sljedećeg četvrtka na Boleyn Groundu.