Bilićev West Ham stigao do nove pobjede i osme utakmice bez poraza (i sada je ispred Man. Uniteda)

Londonska momčad je preokrenula utakmicu kod Bournemoutha

West Ham United's Croatian manager Slaven Bilic puts on a hat before the English Premier League football match between Bournemouth and West Ham United at the Vitality Stadium in Bournemouth, southern England on January 12, 2016. AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. / AFP / ADRIAN DENNIS
FOTO: AFP

West Ham United kojeg trenira hrvatski stručnjak Slaven Bilić nastavio je s nizom bez poraza u Premier ligi. Pobjedom 2-1 kod Bournemoutha u 21. kolu West Ham je osmu utakmicu neporažen (pet remija, a zatim tri pobjede). Londonska momčad je preokrenula utakmicu kod novog prvoligaša koji je vodio od 17. minute nakon pogotka Artera.

Međutim, u 67. minuti West Ham izjednačuje pogotkom Dimitrija Payeta iz slobodnog udarca, Enner Valencia u 75. postiže svoj prvi pogodak za Bilićevu momčad u ligi, a u 84. Valencia postavlja konačnih 3-1. Nikica Jelavić je za West Ham igrao od 15. minute kada je zamijenio ozlijeđenog Andyja Carrolla.

https://twitter.com/EPLBible/status/687020033193701376

Rooney postavio novi klupski rekord

Manchester United bio je blizu treće pobjede u tri utakmice u 2016. godini. Nakon pobjede nad Swansea Cityjem (2-1) u Premier ligi i 1-0 nad Sheffield Unitedom u FA kupu, momčad Louisa van Gaala vodila je s 2-0 i 3-2 na gostovanju kod Newcastlea, ali na kraju je završilo 3-3.

Odličnu utakmicu odigrao je Wayne Rooney. Prvo je iz jedanaesterca doveo goste u vodstvo u devetoj minuti, čime je postao najbolji strijelac iz jedanaesteraca za Manchester United u povijesti Premier lige (19 pogodaka). Bila je to i treća uzastopna utakmica u kojoj je Rooney zabio, što nije napravio od 2013. godine.

Preokret Newcastlea

U 38. je kapetan Uniteda asistirao Lingardu za vodstvo 2-0. Međutim, četiri minute kasnije Georginio Wijnaldum smanjuje na 2-1, a Aleksandar Mitrović iz jedanaesterca izjednačuje na 2-2.

https://vine.co/v/iMpBY19DrUa

Rooney u 79. opet dovodi Manchester United vodstvo, ali obrana gostiju nije izdržala u 90. minuti kada Paul Dummett postavlja za konačnih 3-3.

Uzbudljivo je bilo i u Birminghamu gdje je Aston Villa s 1-0 (pogodak Lescotta) protiv Crystal Palacea stigla do druge pobjede ove sezone.

Poredak: Arsenal 42 (utakmica manje), Leicester City 40 (-1), Manchester City 39 (-1), Tottenham 36 (-1), West Ham 35, Manchester United 34…