Nekad je nužno odabrati stranu

Lacković se vraća u Njemačku (gdje je igrao deset godina) i veseli se što će mu prijatelj biti suigrač

THW Kiel je drugoplasirana momčad njemačke Bundeslige

Kiel's Swedish Marcus Ahlm (C) and Hamburg's Croatian Blazenko Lackovic vie for the ball during the EHF Final Four Handball Champions League semi- final match THW Kiel vs HSV Hamburg on June 1, 2013 in Cologne, western Germany. Hamburg won 39-33. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ / AFP / PATRIK STOLLARZ
FOTO: AFP

Blaženko Lacković (36), bivši hrvatski rukometni reprezentativac, postao je novim članom THW Kiela, drugoplasirane momčadi njemačke Bundeslige. Lijevi vanjski (197 cm visok) je od 2014. bio član makedonskog prvaka Vardara, a njemački klub ga je doveo jer ima dosta ozlijeđenih igrača. Ugovor je potpisan do ljeta 2017. godine, a Lacković će nositi broj osam na dresu.

“Blaženko poznaje Bundesligu, iskusan je igrač i dobar u obrani. Očajnički smo tražili pojačanja i našli smo ga u njemu,” kazao je trener Kiela Alfred Gislason.

Veseli se igranju s Duvnjakom

Hrvatski rukometaš bio je iznenađen pozivom Kiela:

“Nisam razmišljao u povratku u Bundesligu (igrao za Flensburg od 2004. do 2008. i za HSV od 2008. do 2014.) i to za jedan od najboljih klubova na svijetu. Ponosan sam i jedva čekam što ću opet zaigrati s Duletom (Domagoj Duvnjak) i imati priliku biti se za naslov,” kazao je Lacković.

Lacković je za Hrvatsku odigrao 195 utakmica postigavši 571 pogodak, osvojivši zlata na Olimpijskim igrama 2004. i Svjetskom prvenstvu 2003. godine.

U Njemačkoj (284 utakmice u Bundesligi) je osvojio nekoliko prvenstava i kupova s Flensburgom i HSV-om, s kojim je 2013. godine osvojio i Ligu prvaka.